Sabri Doğan'ın çöküşü Etibank ile başladı

Güncelleme Tarihi:

Sabri Doğanın çöküşü Etibank ile başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Önceki gün, Dedeman Oteli'nin 11'inci katından atlayarak hayatına son vermek isteyen David People ve Aprido markalarının yaratıcısı 47 yaşındaki Sabri Doğan'ı bu noktaya getiren olayların 1997 yılındaki Etibank ihalesi ile başladığı savunuluyor. Yakın çevresi Doğan'ın Etibank ihalesini kazandıktan sonra başlayan haciz yağmuru ile intahar noktasına geldiğini düşünüyorlar.

Kamuoyu, Sabri Doğan ve Doğan Kumaşçılık adını Etibank ihalesi ile duymuştu. 185 milyon dolarla Mehmet Kurt ile birlikte kazandığı ihalede, 74 milyon dolarlık ilk ödeme için tanınan yasal süre içinde kaynak bulamayan Doğan için kriz de başlamış oldu.

Etibank ihalesini kazanması sonrasında Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı, Doğan Kumaşçılık ile ilgili inceleme başlattı. Bu sıralarda ortağı Abdullah Akay ile yolları ayrıldı. Sabri Doğan'ı tanıyanlar, Akay ile ayrılma kararının Doğan üzerinde ciddi psikolojik sorunlara neden olduğunu belirtiyorlar.

İki ortağın yollarının ayrılmasından sonra Sabri Doğan'a en büyük darbe Türk Ticaret Bankası'ndan geldi. Türk Ticaret Bankası, Doğan Kumaşçılık hakkında Etibank ihalesini kazanmasının ardından 252 milyarlık icra takibi başlattı. Türkbank avukatları buna gerekçe olarak Avido Satış ve Mağazacılık Limited şirketinin Türkbank'tan aldığı 252 milyar liralık krediye Doğan Kumaşçılık'ın kefil olmasını gösterdiler. Bu kredi borcu zamanında ödenmediği için icra takibi talep edildi. Üstelik bu talep Sabri Doğan'ın Etibank ihalesini kazandığı günün hemen ertesinde geldi.

Bilinci açıldı

Sabri Doğan'ın bilincinin açık olduğu ve tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edildiği bildirildi.

Olaydan sonra hemen Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırılan Doğan'ın tedavisini yürüten Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Sabriye Güvenç, yaptığı yazılı açıklamada, önceki gün saat 13.00 sıralarında hastanenin acil servisine getirilen Doğan'ın, ilk tetkik ve müdahaleler sonrasında Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındığını bildirdi. Doğan'ın halen bilincinin açık olduğunu, ancak aralıklı olarak yapay solunum desteğine ihtiyaç duyduğunu belirten Dr. Güvenç, işadamının tedavisine Yoğun Bakım Ünitesi'nde devam edildiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!