Sabancı: Yorulduk, bıktık

Güncelleme Tarihi:

Sabancı: Yorulduk, bıktık
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Toplam kalite yönetimi yaklaşamının benimsenmesinde öncülük eden, Toyotasa Genel Müdürü Hazım Kantarcı ve Netaş eski Genel Müdürü Tanju Argun'a Marmara Üniversitesi tarafından ‘fahri doktora’ ünvanı verildi. Törene Sakıp Sabancı da katıldı.

Enflasyonun düştüğünü söyleyenlere ve erken seçim konusunun gündeme getirilmesine sinirlenen ünlü işadamı Sakıp Sabancı ‘‘Bu koşullar altında seçime gitmeyi söyleyenlere şaşırıyorum. Aklınızı mı yitirdiniz? Nasıl böyle birşey istersiniz?’’ dedi. Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde Toyotasa Genel Müdürü Hazım Kantarcı'ya ‘fahri doktora’ ünvanının verilmesi törenine katılan Sakıp Sabancı, eflasyon konusunda görüşlerini açıkladı.

Sabancı, ‘‘Yorulduk, bıktık. Konuş Allah, konuş. Vaat Allah Vaat. Birileri, enflasyon için ‘bu sene şuradan şuraya geleceğiz' diyor, durmadan. Vaatlerden bıkkınız. Yıllardır niye, doğru dürüst reçete yazamıyorsunuz?’’ dedi.

Sabancı, Güney Afrika ve Arjantin’inde bu konudaki gelişmeleri örnek göstererek, ‘‘Onlar nasıl reçete buldu? Niye kopya etmiyorsunuz? Artık, bu halk yoruldu. Dengeler perişan oldu’’ dedi. Gündemde olan ‘erken seçim’ konusuna da değinen Sabancı, ‘‘Asıl enflasyonun kralı durmadan seçim yapmaktan geçiyor. Durmadan seçim yoluna gidince, taviz veriliyor. Cıvıtma gündeme geliyor. Dengeler bozuluyor. Yine bugünlerde ufukta seçim lafı konuşuluyor. Yaralar, dertler büyüyor’’ diye konuştu.

Sabancı, ‘‘Zirveden eteğe liderlerde birleşme olmalı. Doğru dürüst seçim kanunu olmalı, tadilat yapılmalı. Sonra gerekirse seçime gidilmeli. Liderler hep, ‘Aradaki mesafeyi nasıl açarım, nasıl dahi iyi döğüşürüz, daha kırıcı nasıl oluruz, ‘şerefsiz onbaşı' lafını nasıl buluruz' onu düşünüyorlar’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!