Sabancı: Ölene kadar çalışırım

Güncelleme Tarihi:

Sabancı: Ölene kadar çalışırım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yaklaşık iki yıldır ‘‘müesseseleşme ve işi profesyonellerine teslim etme’’ operasyonu sürdüren Sabancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, kendisiyle birlikte holdingin duayenleri olan kardeşleri Hacı, Şevket ve Erol Sabancı'nın, bu çalışmalar sırasında ortaya konulan 65 yaş sınırlaması gibi düzenlemelerin dışında tutulduğunu belirterek‘‘Yüreğim şevkle dolu, benim için herhalde ölünceye kadar çalışma var’’ diye konuştu.

Sakıp Sabancı, yürütülen çalışmalarla ilgili olarak Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, konuyu uzun yıllardır ana sorunlardan biri olarak gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

‘‘Birileri, Adana'da, Kayseri'de, Samsun'da, Erzurum'da çıkıyor, iş kuruyor. Baba ve lider olarak meydana getiriyor ve sonra ölüyor. Ondan sonra çocukları işi bozuyor, işler darmadağın oluyor. O zaman tecrübe birikimi ileriye doğru aktarılamıyor. Kuruluşta 2. ve 3. nesiller olamıyor. Türkiye'nin her yerinde bu var. Bundan sadece kaybeden o aile, o soyadı değil, ülkedir. En pahalı şey tecrübe olduğuna göre, tecrübeler, birikimler, müesseleşmeyle ileriye aktarılabilir. Bu duygularla yüreğimizdeki bu işi alevlendirdik.’’

GÖREV DEVİRLERİ

Holding'de 1997 sonunda, müesseseleşme çalışmalarının bir aşaması olarak gösterilen, üst düzeyde bazı görev devir teslimleri de yapıldı.

Buna göre, lastik takviye malzemeleri ile kağıt-ambalaj gruplarından sorumlu Sakıp Sabancı'nın, lastik takviye malzemeleri grubundaki yetki ve sorumluluklarını, grubun başkanlığını yürüten Güler Sabancı'ya devretmesi, çimento-gıda tekstil gruplarından sorumlu Hacı Sabancı, çimento grubundaki yetki ve sorumluluklarını bu grubun başkanı Ayduk Çelenk'e vermesi ile kimya-otomotiv-dış ilişkiler gruplarından sorumlu Şevket Sabancı'nın kimya grubundaki yetki ve sorumluluklarını kimya grubu başkanı Ömer Sabancı'ya devretmesi kararı alındı.

Ayrıca bu yıl, Sabancı Holding bünyesinde bir de ‘‘Sabancı Lider Takımı’’ adı verilen, tepe yönetimi kariyer planlaması projesi gerçekleştirilecek.

Holding İnsan Kaynakları Bölümü ve İnsan Kaynakları Komitesi'nin desteği ve Yönetim Kurulu'nun onayı ile şekillenecek projeyle, lider takımının bugünü ve geleceğine ilişkin gelişim ve kariyer programı ortaya çıkacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!