Sabancı, lastiği Güler Hanım'a bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Sabancı, lastiği Güler Hanıma bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

SabancıTopluluğu'nda kurumsallaşma çalışmaları çerçevesinde, topluluk üst yönetimi de belirli sektörlerde uzmanlaşmaya yöneldi. Holding Yönetim Kurulu, topluluk üst yönetim yetki ve sorumluluklarını yeniden düzenleyen bir dizi karar aldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Lastik Takviye Malzemeleri ile Kağıt-Ambalaj gruplarından sorumlu Sakıp Sabancı, Lastik Takviye Malzemeleri grubundaki yetki ve sorumluluklarını, Yönetim Kurulu Üyesi ve Lastik Takviye Malzemeleri Grup Başkanı Güler Sabancı'ya devredecek.

Çimento Grubu Başkanı Ayduk Çelenk de, Holding Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı. Çelenk, Çimento Grup Başkanlığı ve diğer görevlerini de yürütmeye devam edecek.

SASA Mali ve İdari İşler Genel Müdürü Atıl Saryal, Marsa KJS, Danonesa, Carrefoursa ve Sapeksa şirketlerinden oluşan Gıda Grubu Başkanlığı'na getirildi.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çimento-Gıda-Tekstil Gruplarından sorumlu görevli üye Hacı Sabancı, Çimento grubundaki yetki ve sorumluluklarını Ayduk Çelenk'e devredecek.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kimya-Otomotiv-Dış İlişkiler gruplarından sorumlu görevli üye Şevket Sabancı, Kimya grubundaki yetki ve sorumluluklarını Yönetim Kurulu üyesi ve Kimya Grubu Başkanı Ömer Sabancı'ya devredecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!