Sabancı: İkinci kardeş şoku bize ağır geldi

Güncelleme Tarihi:

Sabancı: İkinci kardeş şoku bize ağır geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Akciğer kanserine yenilen 63 yaşındaki Hacı Sabancı, bugün Adana'da toprağa verilecek. Sabancı Ailesi, Hacı Sabancı'nın cenaze töreni için iki özel uçakla bu sabah Adana'ya gidecek. Sakıp Sabancı, ‘‘Ailemize 2.5 yıl sonra gelen bu yeni acı ve bu büyük şok bize ağır gelmektedir’’ dedi.

Yaklaşık iki yıl önce yakalandığı akciğer kanserine önceki akşam yenik düşen 63 yaşındaki Hacı Sabancı, bugün Adana'da toprağa verilecek. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Hacı Sabancı için Adana'daki Sabancı tesislerinde tören düzenlenecek. Hacı Sabancı, daha sonra öğle namazını müteakip, Asri Mezarlık'taki aile kabristanına defnedilecek. Sabancı Ailesi, Hacı Sabancı'nın cenaze törenine katılmak için bugün THY'den kiralanan iki özel uçakla Adana'ya gidecek.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, kardeşi için ‘‘Alın yazısı buymuş. Genç gitmesine üzülüyoruz. Ama yapacak bir şey yok. Sabancı Ailesi'ne 2.5 yıl sonra gelen bu yeni acı ve bu büyük şok bize ağır gelmektedir. Allah kimseye göstermesin’’ dedi.

BİZİ HİSSEDECEKLER

2.5 yıl önce en küçük kardeşi Özdemir Sabancı'nın öldürülmesiyle sarsılan Sakıp Sabancı, Hacı Sabancı'nın yalısının önünde gazetecilere duygularını şöyle aktardı:

‘‘Allah yazgısı bu. Tabii herkes anasını, babasını, kardeşini sever. Ama benim kardeşim de bir taneydi. Kişiliğiyle, iyi ve verimli çalışmalarıyla, aile başkanlığı ile gerçekten müstesna bir insandı. Alın yazısı buymuş. Genç gitmesine üzülüyoruz. Ama yapacak bir şey yok. Allah kimseye göstermesin. Kimsenin evine böyle kötü bir hastalık gelip yapışmasın. Her ikisi de nur içinde yatsınlar. Aile üyeleri, Özdemir Sabancı ve Hacı Sabancı'nın hoşuna gidecek, verimli ve başarılı çalışmaları birlik ve dirlik içinde götürecekler. İnşallah onlar da bizi orada hissedecekler.’’

ZİYARETÇİ AKINI

Hacı Sabancı'nın ölümü nedeniyle, Sabancılar'ın yalısı, başsağlığı için gelen ziyaretçilerin akınına uğradı.

Sakıp Sabancı, Şevket Sabancı, Erol Sabancı, Hacı Sabancı'nın eşi Özcan Sabancı ve Güler Sabancı'nın da aralarında bulunduğu Sabancı ailesi, Beylerbeyi Yalıboyu Caddesi'ndeki yalıda, taziyeleri kabul etti. Aralarında Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Cahit Aral, işadamı Rahmi Koç, Koç'un kızkardeşleri Sevgi Gönül ile Suna Kıraç, işadamı Erdoğan Demirören ve Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan'ın da bulunduğu çok sayıda bürokrat ve işadamı ile aileleri, Sabancı ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Kardeşinin yanında toprağa verilecek

Hacı Sabancı'nın cenazesi, bugün saat 11.00'de özel bir uçakla Adana'ya getirilecek. Hacı Sabancı, öğleyin kılınacak namazdan sonra Adana Asri Mezarlık'taki, babası Hacı Ömer Sabancı, annesi Sadıka Sabancı, kardeşleri İhsan Sabancı ve

Özdemir Sabancı'nın mezarlarının bulunduğu Aile Kabristanı'nda toprağa verilecek. Hacı Sabancı'nın cenazesinin, İhsan Sabancı'nın mezarının hemen yanına defnedilmesi ve mezarın bu sabah açılması kararlaştırıldı.

NOTLAR

Sabancı Holding'in kurucusu Hacı Ömer'in üçüncü çocuğu olan Hacı Sabancı, 25 Haziran 1935 yılında Kayseri'de doğdu. Abileri İhsan ve Sakıp Sabancı'yla birlikte çalışma hayatına erken atılan Hacı Sabancı, ortaokul son sınıfta okulu bırakıp Akbank'ta çalışmaya başladı. Daha sonra Bossa'da görev alan Hacı Sabancı, Sabancı Holding'in en önemli yatırımlarından biri olan Bossa'yı bugüne getiren kişi oldu. Sabancı Holding'in Carrefoursa, Danonesa, Marsa KJS gibi yabancı ortaklıkların kurulmasında emeği geçen Hacı Sabancı, Akçansa, Bossa, Carrefoursa, Çimsa, Danonesa, Exsa, Marsa, Oysa Niğde Çimento, Sapeksa, Universal Trading ve Yünsa'da yönetim kurulu başkanıydı.

Sabancı Holding bünyesinde yönetim kadrolarında gençlerin yer almasına öncülük eden Hacı Sabancı, vefatından önce son katıldığı şirket satınalma toplantısında eğitime ve gençlere verdiği önemi ilginç sözlerle anlatmıştı: ‘‘Biz bu dünyada ebedi değiliz. Yerimize geçecek genç yöneticilerin nasıl çalıştığını ben sağken görmek istiyorum. Artık yaşım ilerledi. Dinlenmek istiyorum. Ancak yaşarken de onların nasıl çalıştığını görmek, gerekirse ihtiyaçları olduğunda yol göstermek istiyorum. Öldükten sonra bunları yapamamam.’’

Babası Hacı Ömer'in yanında iş hayatını öğrenen Hacı Sabancı, daha sonra babasının iş deneyimlerinden yararlandığını şu sözlerle anlatıyordu:

‘‘İşlerimde karar vermekte zorlandığımı tereddüt ettiğimi fark eden babam bir gün bana dediki; ‘Ben hayatta iken kararlarınızda cesur olun ve çabuk karar verin. Hata yaparım diye korkmayın. Sizi bir baba olarak benden daha iyi uyaracak, menfaat beklemeden size doğruyu söyleyecek başka hiçbir kimse yoktur.'






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!