Sabancı başka canavar bulsun

Güncelleme Tarihi:

Sabancı başka canavar bulsun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Enflasyon canavarını mutlaka öldüreceğini söyleyen Devlet Bakanı Güneş Taner, kendini inandırıcı bulmadığını açıklayan Sakıp Sabancı'ya, ‘‘Sabancı, sütle büyütecek başka canavar bulsun’’ dedi.

İthal Otomobil Mümessilleri Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Otomotiv Konferası'na katılan Taner, işadamı Sakıp Sabancı'nın hükümetin enflasyon hedefini gerçekçi bulmadığı sözlerini eleştirdi. Taner, Sabancı'nın ‘‘Enflasyonu biz her gün süt vererek büyüttük. Yarın sabah makinalı tüfekle enflasyon canavarını öldürmeye kalkarsak başka problemler çıkar’’ şeklindeki sözlerine şöyle yanıt verdi:

‘‘Doğru. Birileri o canavarı büyüttü. Şimdi, (öldüremezsiniz) diyorlar. Buradan Sabancı'ya söylüyorum; O canavarı öldüreceğim. Kendisine sütle büyütecek başka canavar bulsun’’ dedi.

Toplantıda hem yerli üreticilere hem de ithalatçılara mesajlar veren Taner, ‘‘Ben ithalatçıların adamıyım, ne de yerli üreticilerin adamıyım. Ben Türkiye'nin adamıyım’’ dedi.

Kimsenin pazarda özel bir hakkı olmadığını vurgulayan Taner, otomobilcilere her zaman ki sert uslubuyla uyardı:

‘‘Yerli üreticiler ‘bizim pazarımız' deyip ithalatçılara reaksiyon göstermesi yanlış. İthalatçılarında pazara girmek için otomobili ucuza satıp, yedekparçayı pahalı satmasına karşıyız. Eğer burada şikayetler olur, bir yanlışlık olursa, bizim de hükümet olarak bazı tedbirler almamız gerekir. Baştan sizi uyarıyım, kimse alınma, gücenme yapmasın. En önemli hak tüketicinin hakkıdır.’’

1 MİLYON HEDEFİ

Türkiye’de yıllık otomobil talebini beş yıl içinde bir milyon adede çıkartmayı hedeflediklerini söyleyen Taner, gelişen istihdam olanaklarına bağlı olarak Türkiye'deki genç nüfusun gelir düzeyinin yükseleceğine dolayısıyla otomotil talebinin artacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!