Sabancı, 41 milyon dolar alıp, Pilsa’yı bırakıyor

Güncelleme Tarihi:

Sabancı, 41 milyon dolar alıp, Pilsa’yı bırakıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2007 00:00

Sabancı Holding, Pilsa Plastik Sanayi A.Ş.’nin yüzde 51.2’sini Hollandalı Wawin B.V.’ye 41 milyon dolara satma kararı aldı. Sabancı Holding CEO’su Ahmet Dördüncü, "Stratejik planlarımız çerkçevesinde ana iş alanlarımıza odaklanmaya devam ediyoruz" dedi.

SABANCI Holding iştiraklerinden Pilsa Plastik Sanayi A.Ş.’nin yüzde 51.22’lik hissesini Hollanda merkezli Wavin B.V.’ye devri konusunda anlaşma imzaladı. Yapılan anlaşmaya göre Pilsa Plastik Sanayi A.Ş. şirket değeri 82 milyon dolar olarak belirlendi. Buna göre Avrupa’nın önde gelen plastik boru üreticilerinden olan Wawin, Pilsa ortaklığı için 41 milyon dolar civarında bir ödeme yapacak. Ancak bu değere kapanış gününde bazı ayarlamalar yapılabilecek.

ANA İŞLERE ODAKLANDI: Pilsa Plastik Sanayi A.Ş.’nin hisse devir işlemleri gerekli izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleşecek. Sabancı Holding CEO’su Ahmet Dördüncü, "Stratejik hedeflerimiz doğrultusunda ana iş alanlarımıza odaklanmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede, paydaşlarımıza değer yaratacak şirket satış kararlarını zamanı gelince gündeme alıyoruz" dedi. Sabancı Topluluğu’nun temel ilgi alanları ise, finansal hizmetler, perakendecilik, lastik, takviye malzemeleri ve otomotiv, çimento, enerji olarak sıralanıyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ: 1971 yılından beri Adana’da bulunan fabrikasıyla Türkiye’nin en büyük plastik boru üreticilerinden biri olan Pilsa, 2006 yılını, 89 milyon ABD Doları ciro ile tamamladı. Cirosunun yüzde 50’sini ihracat gelirlerinden oluşan şirket için, Sabancı Holding geçtiğimiz ağustos ayında satış kararı almıştı. Sabancı Holding, 22 milyon 538 bin 922 YTL nominal değerli yüzde 51.22 hissesini satmak ve bu konuda görüşmeler yapmak üzere Ernst Young’ı görevlendirdiğini duyurmuştu.

16 ÜLKEDE ÜRETİM YAPIYOR: Avrupa’nın lider plastik boru sistemleri ve çözümleri üreticisi olarak tanıtılan Wavin B.V’nin temel üretim alanı musluk suyu, zemin ısıtma ve soğutması, toprak, atık, yağmur suyu, içme suyu ve doğalgaz dağıtımı ile telekom uygulamaları için plastik boru sistemleri ve çözümleri. Merkezi Zwolle’de (Hollanda) bulunan Wavin, 27 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteriyor ve bu ülkelerin 16’sında da üretim yapıyor. 6 bin 700 çalışanı bulunan Wavin, 2006 yılı itibarıyla 1.5 milyar Euro ciroya sahip. Avrupa dışında ise, tüm dünyada 120’den fazla bayisi, lisans sahibi ve distribütörü bulunuyor. Wavin hisseleri Amsterdam Borsası’nda işlem görüyor.

Adanır, Akbank’a ’murahhas üye’ oldu

AKBANK Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Adanır, Akbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi olarak seçildi. Akbank’tan yapılan açıklamaya göre, 1981 yılında Citibank Türkiye’de göreve başlayan, Citibank Kurumsal Bankacılık Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Bülent Adanır, 1997’de adını Citi olarak değiştiren Citigroup’un Londra merkezine atandı. Adanır, 2007 yılına kadar Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgeleri risk yönetimi ve kredi risk denetimi alanlarında üst düzey yönetici olarak çalıştı. Son olarak Citi’de 45 ülkeyi kapsayan Ülke Kredilerinden Sorumlu Portföy Yöneticisi olan ve 4 milyar dolara kadar kredi onaylama yetkisi bulunan Adanır’ın 28 yıllık çalışma hayatının 26’sı, Citi bünyesinde çeşitli görevlerde geçti. Eylül 2007’den bu yana Akbank Yönetim Kurulu Üyesi olan Bülent Adanır, 1 Kasım 2007 tarihinden bu yana ise Akbank Yönetim Kurulunda, krediler ve risk yönetiminden sorumlu Murahhas Üye olarak yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!