Saab için ilk teklif Çinlilerden

Güncelleme Tarihi:

Saab için ilk teklif Çinlilerden
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 03, 2012 10:28

Çinli otomobil üreticisi Youngman'in, son dönemde satışı gündemden düşmeyen İsveç'in ünlü otomobil markası Saab için yeni bir teklif sunduğu belirtildi. Türk girişimci Alphan Manas'ın da Saab ile ilgilendiği medyada yer almıştı.

Haberin Devamı

AFP haber ajansı, Ä°sveç Radyosu’nun PerÅŸembe günü Çinlilerin teklifini kamuya duyurduÄŸunu belirtti.    Â

 

Haberde Aralık ayında iflas ettiğini açıklayan Saab için ilk resmi teklifin Youngman şirketinden geldiği bildirildi.

   Â

Haberde teklif ile ilgilili ayrıntılara yer verilmezken, önerilen rakamın 148 milyon dolar seviyesinde olduÄŸu belirtildi.   Â

  

Ä°LGÄ°SÄ°NÄ° BELLÄ° ETMÄ°ÅžTÄ°

Çinli üretici Youngman, Saab iflasını açıklamadan önce de İsveçli şirketle yakından ilgilendiğini belli etmiş ancak Saab’ın eski marka sahibi GM, Çinli şirketin çabalarını engellemişti.

 

Haberin Devamı

Çinli şirketlerden yetkililerin anlaşmayı sonlandırmak için İsveç’e gideceği belirtildi.

 

Saab 19 Aralık’ta iflas ettiğini açıklamıştı. Ancak şirket, GM Saab’ı 2010’da o zamanlar ismi Spyker olan Hollandalı Swedish Automobile (SWAN) şirketine 400 milyon dolara sattığında da iflasın eşiğindeydi.

 

Saab’ı satın almak için biri Türk olmak üzere beş şirketin gündemde olduğu belirtiliyor.

 

Türk girişimci Alphan Manas’ın şirketi, özel girişim sermayesi Brightwell Holdings’in de Saab’a teklif sunacağı yönünde haberler gündeme gelmişti.

 

Yougman’le birlikte, Hintli Mahindra'nın da Saab ile ilgilendikleri belirtiliyor.

 

ÅžARTLARIN BELLÄ° OLMASINI BEKLEYECEKTÄ°

 

Brightwell Holdings BV Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Alphan Manas daha önceki açıklamalarında, Saab'ın satın alınmasına iliÅŸkin, iflas masasına teklif vermek için Çinli ve Hintli ÅŸirketlerle birlikte kendilerinin de geçen hafta cumartesi günü gizlilik anlaÅŸması imzaladıklarını belirterek, “Bizim teklif verebilmemiz için GM'in ÅŸartlarını görmemiz ve Saab'ın data room'una (veri odasına) girmemiz gerekiyor. Ä°ki hafta içinde teklif verip vermeyeceÄŸimiz belli olacak' demiÅŸti.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!