Rusya ile ilgili önemli 'et ürünleri' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Rusya ile ilgili önemli et ürünleri açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 14:58

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ticaretin önündeki engelleri kaldırmak adına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile birlikte Rusya'ya gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından ikinci aşama toplantıların önümüzdeki hafta itibarıyla Türkiye'de devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Zeybekci, Rusya ziyareti hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Henüz hiç bir üründe bir yasak kalktığını söyleyemeyiz... Rus heyeti haftaya Türkiye'de olacak. Ticarette yaşanan sorunlara ilişkin ikinci aşama görüşmeleri Türkiye'de yapacağız" dedi ve ekledi:

"İki ülke arasındaki ihracattaki engellerin tam anlamıyla kaldırılmasından yanayız. Bunun dışında bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz."

Türkiye'nin Rusya'ya yönelik hiç bir ürüne yasak uygulamadığını ancak Rusya'nın başta domates olmak üzere 13 ürüne ilişkin yasaklarının devam ettiğini belirten Zeybekci, "Rusya'ya ürün satmaya çalışan ihracatçılarımızın bazı ürünleri almak istemediği yaklaşımı var. Bunu da haklı görmek lazım. Ancak Türkiye olarak hiç bir ülkeye yasak koymuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Rusya uçak krizinin ardından bir tarım ürününde yasakları kaldırsa da başta domates olmak üzere 13 tarım ürününde Türkiye'den ihracat gerçekleştirmiyor.

Türkiye ise satın alıp yeniden ihraç etmek üzere dahili ihracat rejimi kapsamında yaptığı yaklaşık 1.5 milyar dolarlık buğday ithalatını artık Rusya'dan gerçekleştirmiyor.

Öte yandan Rusya'nın Türkiye'ye et ürünleri satmak istediğini de görüşmede kendilerine bildirdiğini belirten Zeybekci "Olumcu cevap verdik" dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!