Rusya'dan Türkiye'ye ‘sempati ödülü’

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan Türkiyeye ‘sempati ödülü’
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Rusya'da Duma'nın Spor ve Turizm Komitesi ile ‘Veçernyaya Moskva’ tarafından Türkiye'ye ‘‘Turizm Sempatileri’’ ödülü verilecek. Moskova Turizm Fuarı'na katılmak üzere bugün Moskova'ya gidecek olan Turizm Bakanı Ahmet Tan ödülü de alacak.

Turizm Bakanlığı, 1998 yılında Rus turistlerin ağırlanmasındaki başarılarından dolayı Rusya'da ‘‘Turizm Sempatileri’’ ödülüne layık görüldü. Ödül, Moskova Turizm Fuarı'na katılmak üzere bugün Moskova'ya giden Turizm Bakanı Ahmet Tan'a sunulacak.

Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ahmet Tan 24-27 Mart tarihleri arasında Moskova'da düzenlenecek MITT Uluslararası Moskova Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılacak. Turizm Bakanı Tan, burada Devlet Duma'sı Spor ve Turizm Komitesi ile ‘‘Veçernyaya Moskva’’ tarafından, 1998 yılında Rus turistlerin ağırlanmasındaki başarılarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı'na layık görülen ‘‘Turizm Sempatileri’’ ödülünü de alacak.

Moskova Fuarı'nın açılışına katılacak olan Turizm Bakanı Ahmet Tan, fuar boyunca yerleşik tur operatörleriyle, yabancı basın mensupları ve politikacılarla ikili görüşmeler yapacak. Bakan Tan, ayrıca fuara katılan sektör temsilcilerinin yapacağı basın toplantısına da katılacak.

TÜRKİYE'DEN 29 FİRMA

Turizm Bakanlığı, Moskova Turizm Fuarı'na 815 metrekarelik bir alanda 29 turizm firması ve 30 standla katılacak. Fuarda çeşitli etkinliklerle Türkiye'nin turizm potansiyeli tanıtılarak, Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan (BDT) Türkiye'ye gelen turist sayısının artırılmasına çalışılacak. 1998 yılında BDT'den Türkiye'ye gelen turist sayısının 1 milyon 311 bin 357 kişi olarak gerçekleştiği bildirilen açıklamada, terör örgütü PKK'nın, Rusya'dan Türkiye'ye gelecek turistleri korkutma çabalarının boşa çıktığı belirtildi.

Antalya'da Rus tankı

TURİZM Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus gazetelerinin Türk sahillerinin tehlikeli olmadığı şeklinde haberler yayınladığına dikkat çekildi. Bakanlık açıklamasında Türkiye'yi ziyaret eden Moskovoski Komsomolets gazetesinin ‘‘Antalya sokaklarında tanklar geziyor’’ başlıklı haberine karşılık yayınlanan bir haberini örnek veriyor.

‘‘Evet bir tank var, ama bu bir Rus tankı’’ denilen haberde, Spartak Moskova takımının 'Rus tankı' lakaplı oyuncusunun Antalya Kemer'de tatilde olduğu duyuruluyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!