Rusya, Türkiye'ye ek yaptırım hazırlamış  

Güncelleme Tarihi:

Rusya, Türkiyeye ek yaptırım hazırlamış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 10:25

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan 'uçak krizi' sonrası, Rusya’nın tek taraflı uygulamaya koyduğu yaptırımların genişletileceği açıklandı. Yeni yaptırım paketinin ağırlıklı olarak hizmet sektörünü kapsayacağı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yaptırım listesi genelde hizmet sektörünü kapsıyor. Rusya hükümetinin ek yaptırım paketi hazırladığını Kommersant gazetesi duyurdu.

Rusya, Türkiyeye ek yaptırım hazırlamış

PARA TRANSFERLERİ DURDURULUYOR
Kararnamenin taslak metnini okuduğunu duyuran Rus gazetesi, “Ek yaptırımlar Rusya’nın devlet ve özel sektör olarak Türkiye’den hizmet satın almasına neredeyse tamamen yasaklıyor. Rusya ile Türkiye arasında hizmet karşılığı tüm para transferi akışı durduruluyor.

İHALELERE KATILIMA YASAK
Yeni yaptırımlar turizm sektöründe otel işletmeciliği ve hizmetleri, ağaç sanayi sektörünü, Rusya devlet ve özel teşebbüslerin Türk firmalarıyla yeni hizmet anlaşmaları yapmasını, Türk şirketlerinin Rusya devlet kurumlarıyla özel şirketlerin açtığı ihalelere katılmasına yasak getiriyor.

Haberin Devamı

Ayrıca Rusya’daki sivil havayolu şirketleri bundan böyle pilotlarını Türkiye’ye eğitim için göndermeyecek” şeklinde özetledi.

Rusya, Türkiyeye ek yaptırım hazırlamış


 Turizm sektörüyle ilgili zaten yasak getirildiği için ek maddenin ne anlama gelebileceğini yorumlayan Rus hukukçular ise “Bu madde Rus vatandaşlarının acenteler dışında tek başına internet siteleri üzerinden Türkiye’deki otellerde yer ayırtmasını engellemeye yönelik olabilir” yorumunu yaptı.

'BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye karşı yaptırımları genişletmek gibi bir plan hakkında bilgi sahibi olmadığını açıkladı.

YAPTIRIMLAR BU FİRMALARI KAPSAMIYOR
Doğan Haber Ajansı muhabiri Siyamend Kaçmaz'ın geçtiği habere göre ise Anadolu Efes, (Efes, 'Starıy Melnik') yaptırımlardan kurtulmayı başardı. Ayrıca yaptırımların Eroğlu (Colin's ve Mexx mağazaları), Koton, ADL (Adilışık) ve GAP, Banana Republic ve Marks & Spencer gibi mağazaları geliştiren Fiba Holding'i kapsamadığı belirtildi.

KERESTE SEKTÖRÜNDE BÜYÜK YATIRIM YAPTI
Kısıtlamaların sadece yeni kontratları kapsayacağı, 10 Aralık'a kadar imzalanan kontratların yasal olduğu belirtildi. Ayrıca, uzun süredir Rus piyasasında faaliyet gösteren Türk şirketler için de daha sonra istisnalar yapılabileceğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Tataristan'da şu ana kadar yıllık 1,8 milyon metreküp ürün kapasiteli Avrupa'nın en büyük fabrikasını açan Hayat Holding, Rusya kereste sektöründeki en büyük Türk temsilci konumunda bulunuyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!