Ruslar kaç liraya tatil yapacak? Hesap çıkarttılar...

Güncelleme Tarihi:

Ruslar kaç liraya tatil yapacak Hesap çıkarttılar...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 10:18

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlardan biri olan Türkiye’ye seyahat yasağını kaldırması ardından ilk organize Rus turist gurubunun bir hafta sonra Türkiye’ye gelebileceği belirtildi. Bu arada Ruslar Türkiye'de bir haftalık tatil hesaplarını yapmaya başladı. Buna göre bir hafta için 1350 TL talep ediyorlar. Diğer yandan ilk uçuşun 17 Temmuz'da başlayabileceği belirtildi. Tur operatörlerinin Türkiye'de tatil paketi satışlarının resmen başladığı da ifade edildi.

Haberin Devamı

Kararı sadece Türkiye turizmcileri değil, Rus turizm sektörünün da sabırsızla beklediğini dile getiren Rusya Turizmciler Birliği Sözcüsü İrina Turina, “Kremlin’in yasağı kaldırma kararı ardından Türkiye’ye ilk organize Rus turisti getirecek charter uçak seferlerinin bir hafta sonra başlamasını mümkün. Operatörler de kolları sıvadı. Türkiye’deki otellerle yoğun temaslar yapılıyor. Tur organizasyonu ve fiyat konusunda mutabakat görüşmeleri yapılıyor. Özel sektör söylediğim gibi bir hafta için Rusya’dan Türkiye’nin tatil beldelerine turist akışını başlatabilir. Geriye bir tek bürokratik engel kalıyor. O da charter uçak seferleri yapılmasına izin veren Rusya Sivil Havacılık “Rosaviatsiya” kurumunun bir an önce uçaklara gereken izin açıklamasını yapması. Umarım Rus devlet kurumları da elini çabuk tutar” dedi.

Haberin Devamı

TATİL NE KADAR OLACAK TARTIŞMASI BAŞLADI

Diğer taraftan Rus vatandaşları için yeniden açılan Türkiye’de bir haftalık tatil kaç para olacak tartışması da başladı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’deki otellerden beklentilerinin kişi başı ortalama 30 bin ruble (yaklaşık 1350 TL) olduğunu dile getirdi.

Rusya’nın daha ucuz fiyat beklentisi dünyada petrol fiyatlarının düşü ve Rusya’ya yönelik batılı devletlerin uygulamaya devam ettiği ekonomik yaptırımlar gösterildi. Bir yıl öncesine göre Rusya halkının alım gücü iki misli düşüş gösterdiği istatistikler de ortaya koymuştu.

TÜRK VATANDAŞLARINA VİZESİZ RUSYA BAŞKA BAHARA

Bu arada Rusya’nın Türkiye ile ilişkilerini normalleştirme kararı alması ve bir dizi somut adım atmaya başlaması üzerine Türk vatandaşlarının da eskisi gibi Rusya’yı vizesiz ziyaret edip edemeyecekleri konusu gündeme geldi.

Ancak Rusya lideri Putin, önceki gün Dışişleri Bakanlığı diplomatlarıyla yaptığı görüşmesinde Türk vatandaşlarına vizesiz Rusya’ya giriş uygulamasına yakın gelecekte dönülmeyeceğini söylediği aktarıldı.

Putin’in Rus diplomatlarıyla yaptığı bilgilendirme toplantısının basına kapalı bölümünden bilgi aktaran Kommersant gazetesi, Putin’in şu sözlerini aktardı:

Haberin Devamı

“Türkiye ile aldığımız ilişkileri normalleştirme kararı ardından politik ve ekonomik alanda işlerin nasıl ilerleyeceğine bakmak gerek. Uçak krizi başında aldığımız Türk vatandaşlarına Rusya’ya vizeli giriş uygulaması ise şimdilik yürürlükte kalıyor. Çünkü bu konu bizim güvenliğimizle ilgili”

RUS TUR OPERATÖRLERİ TÜRKİYE SATIŞLARINI BAŞLATTI      

Rus tur operatörlerinin bir kısmı Türkiye tatil paketi satışlarına başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’ye yönelik tur satışı ve charter uçuşları kapsayan yaptırımların kaldırılmasına yönelik kararnameyi dün imzalamasından ardından, Rus tur şirketleri Türkiye tatil paketi satışlarını tekrar başlattı.    

Haberin Devamı

Aralarında Tez Tour ve Pegas Turistik gibi tur şirketlerinin bulunduğu firmalar internet üzerinden Türkiye’ye tur paketi satışlarını tekrar başlatırken, paket kapsamındaki uçak biletleri ise Türk Hava Yolları veya Rus Aeroflot şirketleri üzerinden satılıyor.      

7 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM), bir süredir gerçekleştirilemeyen Rusya'dan, Türkiye'ye yönelik charter uçuşların 7 Temmuz'da başlayacağı bildirildi.

SHGM'nin resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruda, "Rusya'dan Türkiye'ye 7 Temmuz'da başlayacak 17 uçuşluk charter başvurusu Genel Müdürlüğümüzce onaylanmıştır." ifadesi kullanıldı.     

 Rusya ile yaşanan uçak krizi nedeniyle iki ülke arasındaki charter uçuşlar 1 Aralık 2015'te durdurulmuştu.      

Haberin Devamı

SİBİRYA’DAN TÜRKİYE’YE İLK TURİST 17 TEMMUZ’DA UÇACAK

Sibirya’dan Türkiye’ye gidecek ilk turist 17 Temmuz tarihinde ilk charter seferlerinin yapılacağı Novosibirsk’ten gerçekleşecek.

Rusya’da Türkçe yayın yapan Gazetem’de yer alan habere göre Tomsk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Olga Sevostyanova Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, “17 Temmuz’dan itibaren Türkiye Antalya açılıyor; Novosibirsk’den charter programı oluşturuldu ve ilk olarak Azur Aur havayolu Anex tur operatörünün ilk uçuşunu gerçekleştirecek” dedi.

Sevostyanova, bu seferin şuanda Sibirya’dan Türkiye’ye planlanan ilk uçuş olduğunu belirterek dileğinin bunların artması olduğunu söyledi. Satışların henüz başladığını ve fiyatların pahalı olmadığını da belirten Sevostyanova, Türkiye’de şuanda sezonun en yüksek günleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinden sonra Rusya Hükümeti’ne talimat vererek en kısa sürede yaptırımların kaldırılması için çalışmalara başlanmasını söylemişti. Putin’in, dün de Rusya Federasyonu vatandaşlarına tur operatörleri tarafından Türkiye turlarının satışına ve charter uçuşlarına getirilen yasağın kaldırıldığına dair imzayı attığı Kremlin resmi internet sayfasından paylaşıldı.

Öte yandan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Direktörü Maya Lomidze, Govorit Moskva radyosunda yaptığı açıklamada Türkiye’de bir hafta tatilin kişi başı bedelinin ortalama 25-30 bin ruble olacağını söyledi.

SEVİNÇLE KARŞILADILAR

Tatillerini genellikle Akdeniz bölgesinde geçirmeyi tercih eden Rus halkı için Türk turizmi uygun fiyat ve imkanlarıyla yeniden bir fırsat olabilecek.

AA muhabirine konuşan Rus tatilseverler, Türkiye'ye yaptırımların kalkacağını sevinçle karşıladıklarını belirtti.              

Tatilciler için Rus ekonomisinin düşen petrol fiyatları ve yaptırımlarla darbe aldığı bu dönemde en önemli kaygıyı ise alternatif destinasyonlardaki yüksek fiyatlar oluşturuyordu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir mimarlık firmasında araştırmacı olarak çalışan 30 yaşındaki Lera Çobara, “Türkiye’ye yönelik turizm engelinin kalkması çok iyi bir haber. Seyahat kısıtlamaları tam bir delilikti.” dedi.

Çobara, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin kötü olduğu dönemde dahi Rus arkadaşlarının sosyal medyada İstanbul fotoğrafları paylaştığına işaret ederek, “Bu nedenle sanırım bu kısıtlama daha çok turist gruplarına yönelikti. Ancak yine de artık herhangi bir yasak olmayacak olması harika.” şeklinde konuştu.

TATİL PLANLARINDAN VAZGEÇTİLER

Moskova’da yabancı dil eğitimi alan 21 yaşındaki Katya Smernikova da kısıtlamalar nedeniyle birçok arkadaşının bu yaz tatil planlarından vazgeçmek zorunda kaldığını anlattı.

Türkiye’yi ziyaret edebilecek olmanın özellikle genç Rusları çok mutlu edeceğini anlatan Smernikova, “Mesela erkek kardeşim, ‘her şey dahil’ sistemi ve rahat tatil imkanı nedeniyle tatil için Türkiye dışında başka bir ülkeye gitmiyor. Ancak asıl önemlisi, artık eğer denizde yüzmek istiyorsak İspanya gibi ülkelere tonlarca para vermemize gerek kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

St. Petersburg kentinde öğrenci olan 25 yaşındaki Dmitriy Malikov, Ruslar olarak serbest bir şekilde seyahat edilmek istediklerini vurguladı.

Türkiye’de harika tatil yapma imkanları olduğunu belirten Malikov, nerede tatil yapacaklarına dair başkalarının karar almasından hoşnut olmadıklarının altını çizdi.

Ticaretle uğraşan ve yılın bir kısmını İsviçre’de, bir kısmını Rusya’da geçiren 31 yaşındaki Alina İvanova da Türkiye’nin Rus vatandaşları açısından ekonomik olması nedeniyle en çok sevilen tatil yerlerinden biri olduğunu söyledi.            

İvanova, halkın, kısıtlamalar nedeniyle Rusya’nın güneyinde tatil yapmak zorunda kaldığına işaret ederek, “Ancak insanlar Rusya’nın tatil yerlerindeki hizmetten ve yüksek fiyatlardan memnun değiller. Ticaretle uğraşan biri olarak, şimdi rekabetin ve dolayısıyla Rusya'daki kalitenin de artacağını söyleyebilirim.” dedi.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!