Rekabet Kurulu savunma istiyor

Güncelleme Tarihi:

Rekabet Kurulu savunma istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Rekabet Kurulu, yapılan ön araştırma sonrasında haklarında soruşturma açılmasına karar verilen firmalardan savunmalarını isteyecek.

Fiilen çalışmaya başladığı 5 Kasım 1997'den bu yana 6 konuda soruşturma açılmasına karar veren Rekabet Kurulu, soruşturmanın muhataplarından savunmalarını isteyecek. Savunmaları istenen firmaların 30 gün içinde savunmalarını Kurul'a iletmeleri gerekiyor. Kurul uzmanları, soruşturmanın muhataplarından ikinci kez savunmalarını aldıktan sonra, nihai raporlarını Kurul'a sunacaklar. Talep gelmesi durumunda, söz konusu firmalar sözlü savunma da yapabilecekler.

91 BAŞVURU

Öte yandan, Rekabet Kurulu'na bugüne kadar 91 başvuru yapıldı. Bunlardan muafiyet ve menfi tespite ilişkin 5'inin incelemesi halen sürüyor. Birleşme ve devralmalar konusunda yapılan 27 başvurudan 18'ine izin verildi, 9 başvuru ise halen inceleniyor.

Rekabet ihlali konusunda yapılan 59 başvurudan 16'sı 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında olmadığı gerekçesiyle reddedildi. Bu başvurulardan 23'ünün ilk incelemesi sonuçlandırıldı, bunlardan 11'i hakkında ön araştırma kararı alındı. Ön araştırması sonuçlandırılanlardan 6'sı hakkında soruşturma açılmasına, biri hakkında ise açılmamasına karar verildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!