Ray Sigorta yok sattı

Güncelleme Tarihi:

Ray Sigorta yok sattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'nin bünyesindeki Ray Sigorta hisseleri yok sattı. TEB'in liderliği ve İş Yatırım'ın eş liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından satışa sunulan 98 milyon 550 bin adet Ray Sigorta hissesi, halka arzın ilk gününde tükendi.

Dış Yatırım, ABN Amro, Hoare Govett, İstanbul Menkul Değerler, Yatırım Finansman ve Es Yatırım'ın da konsorsiyum üyesi olarak katıldığı halka arzda Ray Sigorta hisseleri 5 bin 500 lira sabit fiyattan talep toplama yöntemiyle satıldı.

YABANCILARA SATIŞ

Ödenmiş sermayesinin yüzde 15'i halka arz edilen Ray Sigorta hisselerinin yüzde 25'i yabancı yatırımcılara tahsil edildi. Yabancılara ayrılan bu payın tümü toplam beş yabancı yatırımcıya satıldı. Ray Sigorta'nın yurtiçine ayrılan hisseleri ise 4 bin 855 bireysel yatırımcı ve 29 adet de kurumsal yatırımcıya gitti. Yoğun talep nedeniyle yurtiçi kurumsal yatırımcı taleplerinin hepsinin karşılanamadığı öğrenildi.

İsrail'le serbest ticaret başlıyor

Uzun zaman önce imzalanmasına rağmen, Refahyol hükümeti tarafından onaylanmadığı için uygulamaya giremeyen İsrail'le serbest ticaret, nihayet hayata geçiriliyor. Türkiye'nin AB ile gümrük birliğine gitmesi nedeniyle İsrail'le imzalamak zorunda bulunduğu Serbest Ticaret Alanı anlaşması 1 Mayıs 1997'den itibaren yürürlüğe girmek üzere, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile AB arasında ortaklık kuran anlaşma ile İsrail ile Avrupa Toplulukları arasında ortaklık kuran Avrupa- Akdeniz Anlaşması hükümleri esas alınarak imzalanan anlaşmaya göre, Türkiye ile İsrail en geç 1 Ocak 2000'e kadar, diğer uluslararası çok taraflı mal ticareti anlaşmalarına da uygun olarak bir serbest ticaret alanı oluşturacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!