Ramazanda pizza azaldı kebap arttı

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda pizza azaldı kebap arttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 11:35

Yemeksepeti'nin yaptığı araştırmaya göre, Ramazan'da verilen siparişlerde önemli değişikler oldu. Ramazan’ın ilk haftasında pizza, balık ve burger siparişleri azalırken, kebap en çok tercih edilenler arasında başı çekti.

Haberin Devamı

Ramazan öncesi dönemde bir haftada yalnızca 5 güllaç sipariş edilirken, Ramazan’ın ilk haftası bu rakam 2450’ye yükseldi. Sahur saatinin favorileri ise börek, lahmacun, çift kaşarlı tost ve mercimek çorbası oldu.

İftar saatinde çorba içeren siparişler bir önceki dönemin aynı saatlerine göre iki katına çıktı. En çok tercih edilen çorba yüzde 39 ile mercimek çorbası olurken, yüzde 21 ile ezogelin çorbası, yüzde 5 ile domates çorbası onu takip etti. En çok aranan ise süzme mercimek çorbası oldu.

Ramazan öncesine oranla, Ramazan’ın ilk haftası payını en çok artıran yemek kebap oldu. Pizza, balık ve burger tercihleri azalırken, kebap en çok tercih edilenler arasında başı çekti. Ana yemek içermeyen siparişlerde içli köfte, zeytinyağlı enginar ve patlıcan salatasının siparişleri arttı. Sofralarda ev yemekleri oranı artarken, en çok tercih edilenler kuru fasulye, etli yaprak sarma ve karnıyarık oldu. Acılı ve turşu içeren siparişler azaldı. Hurma içeren siparişler ise yüzde 61 arttı.

Haberin Devamı

Sahur vakti verilen siparişler, Ramazan öncesi döneme oranla yüzde 25 arttı. Sahurda su böreğinden kol böreğine, sahur saatlerindeki börek siparişleri 2,5 kat arttı. Lahmacun, çift kaşarlı tost ve mercimek çorbası sahur saatinin favorileri arasına girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!