Putin’in kızını giydirdi Rusya’da aranan marka oldu

Güncelleme Tarihi:

Putin’in kızını giydirdi Rusya’da aranan marka oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2006 00:00

Tekstilde Türk işadamı Mesut Gümüştaş’ın firması Vipart Rusya’da en çok tercih edilen bayan giyim markaları arasına girdi. 1994 yılından itibaren Rusya ve Ukrayna pazarında yer almaya başlayan Vipart’ın 10 kişiyle başlayan istihdamının bugün ciddi bir sayıya ulaştığını kaydeden Gümüştaş, Rus tekstil piyasasındaki konumlarının Türkiye açısından gurur verici düzeye ulaştığını söyledi.

MARKALAŞMAK ZOR: Yabancı ülkelerde markalaşmanın çok zor olmasına rağmen Rusya’da çok önemli mesafe aldıklarını söyleyen Mesut Gümüştaş yaptığı açıklamada "Bize en önemli katkılardan biri, Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin’in kızının bizim ürünlerimizi tercih etmesi oldu. Ürün verdiğimiz bir lüks mağaza tarafından bize de bildirilen bu durum, Rus sosyetesi arasında firmamıza önemli bir prestij kazandırdı" dedi.

KREDİ KULLANMADAN: Rus pazarında Avrupa’nın çok ünlü ve önemli firmalarını geride bıraktıklarını da söyleyen Gümüştaş, tamamen kendi öz kaynaklarıyla ve kredi kullanmadan bu noktaya geldiklerine işaret ederek "Bundan sonraki en önemli hedefimiz Rus ve Ukrayna pazarındaki satış ağlarımızı geliştirmektir. Sanıyorum bu hamleyi de önümüzdeki orta vadeli dönem içinde gerçekleştirip Türkiye’ye bugünkünden çok daha fazla döviz girdisi sağlamanın gururunu yaşayacağız" diye konuştu. Öte yandan Gümüştaş, futbol ve taraftar panelinde 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları adına başkan olarak ödülünü Futbol Federasyonu Asbaşkanı Affan Keçeci’den aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!