PTT 2500 personel alımı başvurusu nasıl yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

PTT 2500 personel alımı başvurusu nasıl yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 09:27

PTT 2500 personel alımı duyurusu, 2017 yılı içerisinde kamuya personel alımı için beklentilerini sürdüren vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın salı günü yapmış olduğu PTT'ye 2500 personel alımı açıklamasının ardından birçok vatandaş, başvuru sürecinin detaylarını araştırmaya başladı. İşte, PTT 2500 personel alımı hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

PTT 2500 personel alımı konusunda açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gişe, dağıtıcı ve büro memurlarından oluşan pozisyonlara yapılacak personel alımlarının detaylarından bahsetti. Alımların ilk ayağını İstanbul'da yapacaklarını duyuran Bakan Arslan, başlatılan PTT personel alım sürecinin 2017 yılı içerisinde 2500'e tamamlanacağını duyurdu. Peki, PTT sözleşmeli personel alımı şartları nelerdir? İşte,  

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılı içerisinde PTT'ye 2 bin 500 personel alacaklarını açıklayarak, 'Önümüzdeki hafta 500 kişinin alım sürecini başlatıyoruz.' dedi. Büro, gişe ve dağıtıcı memurlar olmak üzere üç farklı pozisyonda PTT memuru alacaklarını ifade eden Arslan, sayıya taşeron işçilerin de dahil olduğu söyledi. 

Haberin Devamı

"2017 YILI İÇERİSİNDE 2 BİN 500 PERSONEL ALACAĞIZ"

Programın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Arslan, bir gazetecinin "2017’de PTT’ye ne kadar personel alınacak? PTT’deki taşeron personelin durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?" sorusu üzerine, "PTT tabii bir çınar kuruluşumuz, buna uygun olarak da günümüz teknolojisini en iyi kullanan, en hızlı büyüyen ve hizmet eden bir kuruluşumuz.

Bu çerçevede de 2017 yılı içerisinde 2 bin 500 personel alacağız ve önümüzdeki hafta büro, gişe ve dağıtıcı memurlar olmak üzere İstanbul’da 500 kişinin alım sürecini başlatıyoruz, başvuruları alacağız, yıl içerisinde de 2 bin 500’e tamamlayacağız bu kadroyu güçlenen PTT’nin daha da büyüyebilmesi ve güçlenebilmesi adına kadromuzu arttırmış olacağız.

PTT’deki taşeron elemanları dahil olmak üzere ülkemizdeki bütün taşeron elemanların kamuda istihdamıyla ilgili bir açıklamamız vardı. Hükümet olarak bu çalışmaları son aşamaya getirdik, Maliye Bakanlığımız nihai ayrıntılarını çalışıyor, inşallah bu ayrıntılar bittikten sonra da hükümet olarak bunu açıklayıp gereğini yapacağız" cevabını verdi.  Programda dereceye giren öğrenciler hediyelerini Bakan Arslan’ın elinden aldı.

PTT'NİN PERSONEL ALIM ŞARTLARI NELERDİR?

Haberin Devamı

Yapılacak 2500 personel alımıyla ilgili herhangi bir koşul açıklaması yapmayan PTT, genel alımlarında bazı kriterlere dikkat etmektedir. Aşağıdaki bilgiler PTT'nin genel personel alım kriterleridir. Yeni alımlarla ilgili herhangi bir kılavuz henüz yayımlanmamıştır. 

Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

35 yaşını geçmemiş olmak,

Kamu haklarından mahrum kalmamış olmak,

(Erkekler) Askerlik hizmetini yapmış olmak,

Görevini yapmasına engel herhangi bir hastalığı bulunmamak,

2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamış olmak,

Daha önce çalıştığı yerlerden çıkartılmamış olmak ilk aranan şartlar arasında yer almaktadır..

BAKMADAN GEÇME!