PTT 3 boyutlu sanal dükkan girdi

Güncelleme Tarihi:

PTT 3 boyutlu sanal dükkan girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2012 11:15

PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT'nin e-ticaret sitesi PTTAVM ile ilgili çalışmaları bitirdiklerini, Mart ayı içerisinde elektronik ticarete başlayacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Tural, yaptığı açıklamada, e-ticaretin çok hızlı gelişen bir sektör olduğunu ve PTT'nin de çağa ayak uyduran bir kurum olarak bu sektörün içinde yer alması gerektiğini düşündüklerini ifade etti.

PTTAVM projesiyle, internet üzerinden çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere ait ürünlerin satılabileceğini belirten Tural, müşterilerin internet üzerinden çok sayıda ve farklı sektördeki markaları tek bir platform üzerinden tercih edebileceğini kaydetti.

PTTAVM ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını, şu anda şirketlerle görüştüklerini belirten Tural, PTTAVM'nin lansmanını yapmadan önce önemli potansiyele sahip 9-10 şirketle anlaşma yapacaklarını söyledi. Mart ayı içerisinde elektronik ticarete başlayacaklarını bildiren Tural, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“PTT olarak bir e-ticaret sitesi oluşturduk. Burada insanlara diyoruz ki, 'gelin mallarınızı buradan pazarlayın. Burada kar paylaşım modelli bir ücretlendirme yapalım. Biz bankacılık hizmetlerinizi verelim, kargo hizmetlerinizi verelim. Aynı zamanda PTT'nin güvencesini elektronik ticarete getirmiş olalım.'

Diğer elektronik ticaret sitelerinden farklı olarak, bizim sitemizde müşteri 'benim ısmarladığım ürün buydu, ben bundan memnunum diyene kadar, parayı PTT olarak üzerimizde tutacağız. Müşteri 'ben aldığım maldan memnunum' dedikten sonra ilgili firmaya parayı ödeyeceğiz. Müşteri sipariş ettiği malı görme ve deneme fırsatı bularak alışveriş yapacak. Böylece internet üzerinden alışverişlerde güven problemi kalmayacak. Müşterinin Tüketici Hakları Kanunundan kaynaklanan haklarını kullanması ya da başka yasal yollara başvurmasına gerek kalmadan bu işi sistemimiz içinde çözmüş olacağız.”
Tural, müşterilere talep edecekleri ürünlerin, PTT Kargo aracılığıyla teslim edileceğini ifade etti.

3 boyutlu sanal dükkan

PTT AVM'de diğer e-ticaret sitelerinden farklı olarak, 2 boyutlu ve 3 boyutlu görüntülerin olacağını anlatan Tural, normal bir alışveriş dükkanı nasılsa PTTAVM'nin de aynı görüntüde olacağını belirtti. Müşterinin bilgisayarı başından, aynen gerçek bir dükkana girer gibi, PTTAVM'nin kapısından gireceğini, içeride bulunan ürünleri inceleyebileceğini, başka yerlerle fiyat karşılaştırması yapabileceğini ifade eden Tural, sanal dükkanda o sırada bulunan diğer müşterilerle diyalog kurabileceğini kaydetti. Sanal dükkanda bir de müşteri temsilcisinin bulunacağını anlatan Tural, “Müşteri temsilcisi size yön verecek, ona da sorularınızı sorup, konuşabileceksiniz” dedi.

Haberin Devamı

PTTAVM ile ilgili, önemli potansiyeli olan büyük şirketlerle görüşmelerin devam ettiğini belirten Tural, “Gayet iyi gidiyor, problem yok. Burada KOBİ'lerle ilgili bir KOBİ pazarı da oluşturacağız. Sayın Bakanımızın önem verdiği konulardan bir tanesi de bu. Türkiye'deki KOBİ'ler de istedikleri sürece bizim üzerimizden mallarını pazarlayabilecekler. KOBİ'leri de buraya taşımış olacağız. Çok güzel, şık bir şey olacak” diye konuştu.

“HGS'yi Mart ayı içerisinde açacağız”

Köprü ve otoyollardan hızlı geçişi sağlamayı amaçlayan yeni Hızlı Geçiş Sistemi'ni de (HGS) Mart ayı içerisinde açacaklarını bildiren PTT Genel Müdürü, HGS'nin testlerinin tamamlandığını İzmir'de sistemin tam anlamıyla kurulduğunu söyledi

Haberin Devamı


Kış mevsimi olduğu için HGS'de biraz gecikme olduğunu ifade eden Tural, şunları kaydetti:
“Sistemle ilgili, yolda çalışma yapmanız gerekiyor. Özelikle aks ölçerler dediğimiz, giren arabaların sınıflandırmasını yapacak sistemleri, yolu kazıp yerleştirmeniz gerekiyor. Büyükşehirlerde gişelerin hepsini birden kapatamıyorsunuz. Bir şerit kapatabiliyorsunuz. İnşaatı uzun süren bir şey. Bizim için sistemin çalışmasını görmek önemliydi. İzmir'de sistemi tam anlamıyla kurduk. Her şeyiyle testleri tamamlandı, ince ayarları yapıldı. Zaten peyderpey yapılacak. Aynı zamanda Türkiye'deki tüm yollarda HGS'ye çevirmeyeceğiz. İnsanlara, ellerindeki sistemleri kullanabilme imkanı sağlayacağız. İlk etapta planlamamız her geçiş noktasında birer tane gişeyi açmak ki, HGS'si olanlar oradan faydalanabilsin. Önemli olan sistemin çalışmasıydı, sistem çalışır hale geldi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!