Projeden ev alana da vatandaşlık verilecek

Güncelleme Tarihi:

Projeden ev alana da vatandaşlık verilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2018 08:30

Tamamlanmamış konut projelerinden 250 bin dolar veya daha üstü rakamlar karşılığında alım yapanlara da vatandaşlık hakkı getirildi.

Haberin Devamı

“Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik ile en az 250 bin dolar veya karşılığı döviz ya da Türk lirası tutarında taşınmazı, tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın alan yabancıların Türk vatandaşlığına geçme hakkı kazanabileceğine ilişkin maddeye, tamamlanmamış konut projeleri için de hüküm eklendi. Böylece projesi devam eden taşınmazı satın alan bir yabancı, buna ilişkin sözleşmeyi notere ibraz ederek Türk vatandaşı olabilecek. Ancak söz konusu durumda, bu kişinin 3 yıl süreyle konut üzerindeki haklarını devretmemeyi taahhüt etmesi gerekecek.
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, “10 ayda gerçekleşen 30 bin 431 adetlik yabancıya satış rakamı önemli bir veridir. Yabancıya satış yıl sonuna kadar bu düzenlemeyle 40 bin seviyesini aşacak. Bu da ekonomiye 8-9 milyar dolar döviz girişi sağlayacak. Eğer satışı 50 bine çıkarabilirsek, ekonomiye sadece 1 yıl içinde en az 10 milyar dolarlık döviz girişi sağlayabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!