Profilo dolandırıcıları ağır cezalık oldu

Güncelleme Tarihi:

Profilo dolandırıcıları ağır cezalık oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

PROFİLO Holding'in ortaklarından Samuel Kamhi, Vili Kamhi ile Brigit Marianne Kamhi, Madlen Bilginer ve Suzan Acıman'ı trilyonlarca lira dolandırdığı iddia edilen holdingin Yönetim Kurulu Üyesi, Mali İşler ve Finansman Koordinatörü Ali Akın Erkan ile Alev Nihal Santel, Kerem Ataman, Ümit Çelikdemir ve Yıldırım Yahya Acar hakkında 3'er yıldan 6'şar yıla kadar hapis istemiyle fezleke hazırlandı. Dosya, İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan fezlekede, Samuel Kamhi, Vili Kamhi, Brigit Marianne Kamhi, Madlen Bilginer, Suzan Acıman'ın hesaplarında bulunan yaklaşık 11 milyon doları (6 trilyon 754 milyar) Ali Akın Erkan'ın sahte imzalı talimatlarla şahsi hesabına aktardığı iddia edildi. Fezlekeye göre Ali Akın Erkan, paraların transferi sırasında Samuel Kamhi'nin adını yazarak sahte imzalar attı, müştekilerin bilgisi dahilinde onların adına düzenlediği talimatları imzaladı ve hesabına aktardığı paralarla hisse senedi alıp sattı. Ali Akın Erkan, yakalandığı sırada da kendi adına HSCB BANK yatırım, ABN AMBRO BANK yatırım, Kent yatırım, Koç yatırım ile İş Bankası Ataşehir şubesinde bulunan nakit ve hisselerin müştekilere ait olduğunu öne sürdü.

Diğer sanıklar Alev Nihal Santel, Kerem Ataman, Ümit Çelikdemir ve Yıldırım Yahya Acar'ın Ali Akın Erkan'ın kurmuş olduğu şirketlerde ortak veya çalışan sıfatıyla bulunup, haksız olarak elde edilen paraları kabul ederek suça iştirak ettikleri öne sürüldü.

Ali Akın Erkan'ın en son Alternatifbank Levent Şubesi'nden Samuel-Brigit Kamhi'ye ait 4 milyon 191 bin 9 doları, (2 trilyon 456 milyar) Brigit-Vili Kamhi, Suzan Acıman, Madlen Bilginer'e ait 3 milyon 500 bin doları (2 trilyon 149 milyar) ve Körfezbank Levent Şubesi'nden 2 milyon 860 bin dolar (1 trilyon 842 milyar) ile Körfez Yatırım A.Ş'de bulunan B tipi fonun 1 milyar lirasına yakın kısmını HSCBBANK'taki hesabına aktardığı iddia edildi. Banka aracılığıyla dolandırıcılık ve sahte belge düzenlemek suçundan Ale Akın Erkan hakkında 6 yıla kadar ağır hapis, diğer sanıklar hakkında ise 3 yıla kadar hapis istendi.

Şikáyet üzerine Londra'ya kaçmak isterken Antalya'da yakalanan Ali Akın Erkan suçlamaları kabul ederek, ‘‘Bana ait Hak İthalat İhracat ve Tekstil Sanayii A.Ş ile Yeditepe Gıda Sanayii ve Ticaret A.Ş şirketlerinde işler iyi gitmiyordu. Bu nedenle 1997 yılından beri müştekilerin hesaplarından kendi hesabıma değişik miktarlarda aktarmalar yaptım’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!