Potansiyeli gördü ‘Bilet’i satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Potansiyeli gördü ‘Bilet’i satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2021 07:00

Online otobüs ve uçak bileti satış platformu Obilet, aynı sektörde faaliyet gösteren Biletall’ı satın almak üzere anlaşmaya varıldığını duyurdu. Obilet’ten yapılan açıklamaya göre, devralma öncesi işlemlerin birkaç hafta içinde tamamlanacağı ve temmuz ayı içerisinde Obilet’in, Biletall’ı kendi şirket grubuna dahil edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Satın alma bedeline ilişkin olarak herhangi bir açıklama yapılmazken, varılan anlaşmaya göre, satın alma sonrasında Obilet ve Biletall faaliyetlerini iki ayrı şirket olarak sürdürecek. Obilet, satın alma sonrası kullanıcılarına daha fazla firma seçeneği sunarken 2021 yılı içerisinde 20 milyon bilet satmayı hedeflediğini duyurdu.

YURTDIŞINA AÇILMA PLANI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Obilet.com Üst Yöneticisi (CEO) Yiğit Gürocak, şunları kaydetti: “Sektörün içinden gelen iki firma güçlerini birleştirirken bu satın almanın sektördeki tüm oyunculara hizmet kalitesi ve verimlilik anlamında pozitif yöne fayda sağlayacağını öngörüyoruz” diye konuştu. Gürocak, devralma sürecinin tamamlanması ile birlikte yurtdışına da açılmayı hedefledikleini söyledi.

Haberin Devamı

KAYSERİ’DEN ÇIKTI

Biletall Üst Yöneticisi (CEO) Yaşar Çelik ise Kayseri’den çıkan bir bilişim markası olan Biletall’ın Türkiye’de şehirler arası seyahat sektörünün dijitalleşmesinde öncü rol oynadığını belirtti.

Çelik, sektörün içinde bulunduğu kriz ortamında böylesi bir anlaşma ile sektörün küresel çapta daha da güçlenmesinin önünü açmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

BAKMADAN GEÇME!