Posta'da ‘3-5’ nöbeti cezası

Güncelleme Tarihi:

Postada ‘3-5’ nöbeti cezası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir'in, Veli Bettemir'in yolsuzlukla suçlanması üzerine, Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne atadığı asker kökenli Genel Müdür Nuri Alagöz, kurumu askeri usulle yönetmeye başladı. Albaylıktan emekli olan Alagöz'ün, sık sık kurumundaki servisleri dolaşarak, daire başkanı ve şube müdürlerine, görevlerini yapmamaları halinde erler arasında en zor nöbet saatleri olarak nitelenen ‘‘üç-beş’’ nöbeti yazmakla tehdit ettiği bildirildi. Alagöz'ün, her sabah daire başkanları ile amir ve şube müdürlerinden kendilerine bağlı servislerde çalışan personel ile ilgili ‘‘Mevcut raporu’’ istediği belirtildi.

Alagöz'ün, sık sık yaptığı servis ziyaretlerinde ise amir ve şube müdürlerinden, servislerinde kaç kişinin çalıştığını, bunların kaçının

memur ve kaçının işçi olduğunu, kaç kişinin de izinli ve revirde (raporlu) olduğunu sorduğu ve bunları bilmeyen yöneticileri de azarladığı kaydedildi. Alagöz'ün ayrıca, bazı servislerdeki sandalyeleri personelin işi aksattığı gerekçesiyle kaldırttığı, bazı yöneticilerin odalarındaki pano ve resimleri de fazla süslü olduğu gerekçesiyle indirttiği bildirildi. Örneğin, Alagöz'ün, APK Başkanı'nın odasındaki evrak dolabını Iğdır İl Müdürlüğü'ne gönderdiği ifade edildi.

Albay'ın emirleri

Günlük personel raporu verilecek.

Görevini yapmayana, üç-beş nöbeti yazılacak.

Fazla sandalye ve masalar kaldırılacak.

Servislerde çiçek bulundurulmayacak.

Makam odalarında pano ve dolaplar kaldırılacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!