POS cihazları birleşiyor

Güncelleme Tarihi:

POS cihazları birleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2007 11:08

Bazı mağazalarda, sayıları 10'a ulaşan ve kasalarda çok fazla yer kapladığı gibi, bankalara önemli miktarda maliyeti bulunan POS (Poit of Sale) cihazları, birleşecek.

Yapı Kredi Bankası Kredi Kartları ve Tüketici Kredileri Yönetimi Üye İş Yeri Pazarlama Grup Başkanı ve Bankalar Arası Kart Merkezi (BKM) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kaplan, yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki mağazalarda 1 milyon 200 bine yakın POS cihazı bulunduğunu bildirdi.

Her bir POS cihazının bankalara ortalama 200 Dolara mal olduğunu belirten Kaplan, bir mağazada çok sayıda POS cihazı bulunmasının bankalara ek bir maliyet getirdiğini belirtti. Hakan Kaplan, şunları söyledi:
“Mağazalardaki, herhangi bir bankaya ait POS terminalinden, diğer bankalara da ulaşılabilecek. Türkiye'de toplam 1 milyon 200 bine yakın POS terminali bulunmakta. Bankalar olarak, geçtiğimiz yıldan itibaren ortak POS uygulamasına geçerek, POS harcamalarını kısmaya yönelik tedbirler alınmasına başlandı.

Artık bankalar tek bir bankanın sahipliğindeki tek bir cihaz üzerinde uygulamalarını toplayabiliyorlar. Bu da, hem üye iş yerlerinin mağazalarındaki yer kayıplarının önüne geçiyor, hem de bankaların POS parklarını daha efektif yönetmesine imkan sağlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!