Polisan Boya'nın kurucusu Bitlis hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Polisan Boyanın kurucusu Bitlis hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 10:36

Polisan Boya'nın kurucusu Necmettin Bitlis hayatını kaybetti. Bitlis'in bir süredir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Bitlis, Perşembe günü yapılacak cenaze töreni sonrası toprağa verilecek. Bitlis'in kurduğu şirket Türkiye'nin sanayi devlerinden biri konumunda.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre Bitlis bir ay kadar önce özel bir hastanede tedavi görmeye başladı. Dün gece vefat ettiği öğrenilen Bitlis için cenaze töreni Perşembe günü düzenlenecek. Teşviki Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Bitlis, Feriköy'deki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

TAZİYELER EVİNDE KABUL EDİLECEK

Bitlis ailesi 27 Ekim Cuma gününden itibaren 6 gün boyunca taziyeleri saat 17:00-21:00 arasında, Necmettin Bitlis’in Bebek Arifi Paşa Korusu’ndaki evinde kabul ederken, 26 Ekim Perşembe akşamı Necmettin Bitlis için Hilton Bosphorus İstanbul Otel’de mevlit okutulacak.  

Türk boya endüstrisinin köklü şirketlerinden Polisan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis hayatını kaybetti. 89 yaşında aramızdan ayrılan işadamı Bitlis, Türkiye’de kendi sektöründe birçok yeniliğe imza atarken, yaptığı çalımalarla da hep gündemde olmuştu.

Haberin Devamı

SANAYİ DEVLERİNDEN BİRİNİ YARATTI
Bitlis'in 1964 yılında temelini attığı Polisan Boya, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde yer alıyor. İso 500 listesinde 317'incı sırada yer alan Polisan

Polisan Boyanın kurucusu Bitlis hayatını kaybetti

Boya'nın yüzde 50 hissesi geçen yıl Japon devi Kansai'ye satılmıştı. Bu satış kararı sonrası şirketin adı Polisan Kansai Boya San. ve Tic. A.Ş.olarak değiştirilmişti.

TİCARET LİSESİ MEZUNU
1 Aralık 1928’de Malatya’da dünyaya gelen işadamı Bitlis, öğrenimini ticaret lisesinde tamamladıktan sonra çalıșma hayatına 1955 yılında bașladı. Polisan Holding Yönetim Kurulu Bașkanlığı görevini sürdüren Necmettin Bitlis aynı zamanda; Polisan Kimya, Poliport, Polisan Tarım, Polisan Yapı, Șark Mensucat Yönetim Kurulu Bașkanlığı, Polisan Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyordu. Ayrıca Malatya Eğitim Vakfı’nın Kurucu Üyesi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Müteșebbis Heyeti Bașkanı ve TÜSİAD üyeliği yapıyordu.

SANAYİ VE EĞİTİME DESTEKTEN HİÇ KOPMADI
Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar, Necmettin Bitlis'in ardından merhum iş adamını anlattı: "MALATYA Eğitim Vakfı’nın (MEV) eylül ayı başlarındaki yönetim kurulu toplantısında Emin Bitlis, 'Babam Necmetiin Bitlis’i 18 Ağustos’ta hastaneye yatırdık. Çok ilerlemiş evrede kanser olduğunu o gün öğrendik. ABD veya Almanya’da tedavi için araştırmalar yaptık. Doktorları, ‘Boşuna dolaştırıp eziyet çektirmeyin. Acısını azaltıcı tedaviden öteye gidilemez’ dedi. Biz de öyle yapıyoruz' cümleleriyle ilk haberi verdi.

Haberin Devamı

MEV Yönetim Kurulu Üyesi Tülin Ersöz, “Bu yıl aralık ayında 90’ıncı yaşını kutlamaya hazırlanıyorduk” diye iç geçirdi. Necmetin Bitlis’in vefat haberini iş için bulunduğum New York’ta aldım. Bitlis, kurucusu olduğu Polisan ve fabrikasının bulunduğu Dilovası OSB’yle bütünleşmiş bir isimdi. Son ana kadar Dilovası OSB’nin vakıf başkanlığı ile Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığını bırakmadı. Aileden gelen ve Malatya’da başlayan eğitime destek geleneğini ilk gençlik yıllarından itibaren devraldı.

1985’te Turgut Özal’ın desteğiyle kurulan Malatya Eğitim Vakfı’nın kurucuları arasında yerini aldı. Vakfın Kurucular Kurulu’nda aktif çalışmasını son anlarında kadar sürdürdü. Malatyalı iş insanlarının eğitime desteğinin geçmişe uzandığının örneğini, “Malatya’nın önde gelen isimleri Okumuşu Çoğaltma ve Okuyanı Koruma Cemiyeti kurmuştur. Biz de bu cemiyete destek verdik” diye sıklıkla dile getirdi. MEV’e burs kaynağı konusunda desteğini hiç eksik etmedi. Kısacası, 89 yıllık ömrü sanayi ve eğitime destekle bütünleşti. Allah rahmet eylesin Necmettin Bey. Mekanın cennet olsun.”'

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!