Piyasaya ‘baba’ soluğu

Güncelleme Tarihi:

Piyasaya ‘baba’ soluğu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2001 00:00


Levent GÖKMEN
Haberin Devamı

17 Haziran pazar günü kutlanacak Babalar Günü, piyasalar için bir ay önce kutlanan Anneler Günü'nden sonra ikinci umut oldu. Babalar için hediye seçenekleri arasında tuttuğu takımın renkleriyle hazırlanmış pastalardan, ‘‘Nasıl daha iyi baba olunur’’ seminerine dek alternatifler bulunuyor.

Krizin yarattığı durgunlukta, mayıs ayındaki Anneler Günü'nde geçici de olsa rahatlayan piyasalar bir nefes de Babalar Günü sayesinde alıyor. 17 Haziran Pazar günü kutlanacak olan Babalar Günü için düzenlenen kampanyalar Anneler Günü'nü aratmıyor. Babalar Günü için hediye seçenekleri arasında, babanızın tuttuğu takımın renkleriyle hazırlanmış pastalardan, ‘‘Nasıl daha iyi baba olunur’’ konulu seminere kadar sayısız alternatif bulunuyor.

Babalar Günü'ne en yoğun hazırlığı yine büyük alışveriş merkezleri yaptı. CarrefourSa Ümraniye Mağazası, Altınyıldız'dan Adidas'a, Network'ten Beymen'e kadar dünyaca ünlü yerli ve yabancı markaların bulunduğu 90 mağazası ile hediye alternatifleri sunuyor.

Migros Alışveriş Merkezi, Babalar Günü'nü 475 ürünle karşılarken, Migros Sanal Market de Babalar Günü'ne özel hazırlanan sayfadan babalar için alışveriş yapılabilecek. Babalar Günü'ne özel sayfa hazırlayan Kangurum da 1-15 Haziran tarihleri arasında verilen çiçek siparişlerine yüzde 20 indirim uyguluyor.

Carousel Alışveriş Merkezi ise, Babalar Günü'nde Carousel'i ziyaret eden babalara verilmek üzere hediyeler hazırladı. 5-17 Haziran tarihleri arasında Carousel'e gelen babalara sürpriz armağanlar veriliyor.

Her Çarşamba Minder sohbetleri düzenleyen Ollivium Outlet Center, 17 Haziran Pazar günü ‘‘Baba&oğul buluşması’’ adı altında Kerem ve Sadri Alışık'ı konuk edecek. Kerem Alışık, Kerem Misali adlı kitabını imzalayacak ve Olivium Bowland'da babalar ve çocukları arasında Babalar Günü'ne özel düzenlenen bowling turnuvasına katılacak. Olivium Outlet Center'da yer alan mağazalar da, Babalar Günü'ne özel indirim ve promosyonlar düzenliyor. Sezon ürünlerinde yüzde 50'le varan indirimler uygulanırken, kredi kartına ve nakit ödemelere yüzde 20, taksit kartla yapılan alışverişlere yüzde 10 indirim yapılıyor.

Babaları unutmayan Capitol Alışveriş Merkezi de, 16 Haziran Cumartesi günü saat 15'te Neşe Erberk Ajans'la birlikte ünlü mankenlerin podyuma çıkacağı bir defile düzenleyecek. Silivri Maxi Shopping City, babalar için renkli armağanlar hazırladı. Maxi Fun'da bowling maçı ya da Maxi Foodline'ın yemekleri Babalar Günü alternatifleri arasında yer alıyor.

Babalar için kim ne yapıyor?

D&R 11-14 Haziran tarihleri arasında 250 milyonun üzerinde alışveriş yapan ilk 1 çifte 1 hafta mavi yolculuk, 100 milyon ve üzerinde alışveriş yapan ilk çifte Bodrum Corinthia Laban'da Otel'de 1 hafta tatil, 3 çifte Kemer Royal Resort Otel'de hafta sonu tatili, 40 milyon ve üzeri alışveriş yapan ilk 3 kişiye Darüşşafaka Gymnasium Spor Üyeliği, 15 kişiye Konyalı Saat'ten Nacar saat, 10 kişiye İstanbul Cerrahi Hastanesi'nden check up, 20 kişiye Ralph Lauren Romance parfüm hediye edilecek.

KLASİS Resort Otel, 16-17 Haziran tarihlerini Babalar Günü etkinliklerine ayırdı. 16 Haziran'da Lobby Bar'da ‘‘Nasıl daha iyi baba olunur?’’ konulu bir interaktif söyleşi yapılırken, 17 Haziran'da ise her türlü sporun yapıldığı bir Klasis Dekatlonu düzenlenecek.

THE MARMARA İstanbul, 17 Haziran'da 11.00- 14.00 saatleri arasında Cafe Marmara Taksim'de düzenlenen Babalar Günü Brunch'ında farklı lezzetleri babalara sunacak. Babalara yüzde 25, 12 yaşın altındaki çocuklara yüzde 50 indirim yapılırken, Babalar Günü Brunch'ı için 17 milyon 500 bin lira ödenecek.

CEYLAN Inter Continental, Özel Babalar Günü Brunch'u ile birlikte Babalar Günü Paketi hazırladı. Brunch'a babalarıyla katılanlara yüzde 15 indirim uygulanacak. 15-17 Haziran tarihleri için hazırlanan pakette ise, 1,2,3 gecelik konaklamayla birlikte açık büfe kahvaltı, odalarda meyve sepeti ve çikolatayla birlikte 2 kişilik bir akşam yemeği yer alıyor. 16 Haziran'da paketten yararlananlar brunch için ücret ödemeyecek.

DİVAN Pastaneleri, çeşitli çikolatalar, babaların taraftarı olduğu futbol takımın arması ile kaplatılan turtalar ve viskili hediye setleri hazırlıyor. Bebek Divan Cafe ise, Boğaz manzarasına açılan terasında Babalar Günü Brunch'ı düzenliyor.

BEYMEN, erkek ve yabancı marka koleksiyonlarında yer alan giysilerle Babalar Günü için çok özel hediye seçenekleri sunuyor. Beymen Club gömlek, triko, sweatshirt ve kravatlar sade ama şık giyinmekten hoşlanan babalara alınabileecek hediyeler arasında yer alıyor.

YKM, 21'inci yüzyılın ilk Babalar Günü için her yaştan her zevke hitap eden seçkin markaların ürünlerinden oluşan zengin bir hediye alternatifleri sunuyor. YKM, satın alınan Men takım elbiselerinin yanında pantalon, gömleğin yanında kravat hediye ediyor. Pijama, traş makinesi, fotoğraf makinesi veya databank gibi ürünler ise babalara özel indirimlerle satılıyor. Ayrıca www.ykm.com.tr adresinden yapılan alışverişleri taksitlendirip Bonus Card ile bonus kazanılabiliyor.

BENETTON, sıcak yaz günlerinde babaları terletmeyen ve babalarını dünyanın renkleriyle kucaklamak isteyenlere rahat ve kulanışlı aksesuarlardan oluşan hediye alternatifleri sunuyor.

DKNY, erkek koleksiyonlarında Babalar Günü için yüzde 15 indirim yapıyor.

DIESEL, babalar gününde genç yaşayan babaları, Jean, t-shirt, mayo ve iç çamaşırı seçenekleriyle karşılıyor.

KOTON, Babalar Günü'nde ‘‘En şık benim babam olacak’’ diyenlere Koton erkek koleksiyonunda peşin alımlarda ve yıldızlı ürünlerde yüzde 30 indirim yapıyor.

ARÇELİK tıraş makinesi ile babalara zaman kazandırın, diyen Arçelik, TRM 130 traş makinesini 92 milyon liraya satıyor.

BEKO, ‘‘Babalar teknoloji sever’’ sloganı ile, MD 6580 VCD'li müzik seti ve DVD 4000 ürünlerini hediye almak isteyenlere öneriyor.

LCW, Babalar Günü'nde anneleri de sevindiriyor. LCW mağazalarından 30 milyonluk erkek ürünü alanlara bir tane de bayan t-shirt'ü ya da atleti hediye ediliyor.

DESA, Babalar Günü'ne özel olarak yüzde 20 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda indirimler yapıyor.

DİAMOND, Babalar Günü için kol düğmeleri, kravat iğneleri ve saatlerden oluşan çeşitli hediye alternatifleri sunuyor.

DERİSHOW-Mimarca, özel baba oğul fincanları tasarladı. Fincanların kulplarına büyüklü küçüklü gümüş kalpler takılabiliyor.

Babalar annelerden 61 yıl sonra hatırlandı

Babalar Günü, 1914 yılında kutlanmaya başlayan Anneler Günü'nden 61 yıl sonra ilk kez Amerika'nın Spokane kentinde kutlandı. Karısını genç yaşta kaybeden William Smat, altı çocuğunun bakımını tek başına yüklenir. Smat'ın kızı Bruce Dodd, babaların anılması gerektiği düşüncesi ile Din Adamları Birliği'ne bir mektup yazar. Spokane kentinde ilk kez Babalar Günü, Smat'ın doğumgünü olan 5 Haziran'da kutlanır. Haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanması Amerika'da 1975 yılında kabul edildi. Dolayısıyla Babalar Günü Anneler Günü'nden 61 yıl sonra kutlanmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!