Piyasalarda seçim sakinliği

Güncelleme Tarihi:

Piyasalarda seçim sakinliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2019 08:30

Türkiye piyasaları yerel seçim sonuçları sonrasında 4.5 yıl seçim olmayacağı, ekonomiye odaklanılacağı söylemleri ve 8 Nisan haftasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklayacağı yeni reform paketinin beklentisiyle ilk işlem gününü sakin geçirdi.

Haberin Devamı

Uluslararası piyasalarda cuma günü kapanışta 5.6075 liradan işlem gören dolar 5.55 lira seviyelerinden güne başladı. Gün içinde dalgalı bir seyir izleyen dolar önce 5.70’e kadar yükseldi ardından 5.51 liraya kadar geriledi. Dolarda bankalararası piyasada son işlemler 5.5376 liradan yapılırken serbest piyasada dolar günü 5.5290 liradan tamamladı. Türkiye piyasaları kapandıktan sonra uluslarası işlemlerde dolar 5.45 TL’nin de altına gerildi. Borsa İstanbul da satıcılı bir seyirle başladığı günü yükselişle kapattı. Borsa İstanbul yüzde 0,34 yükselişle 94 bin 101 puana geldi. Analistler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4.5 yıllık seçimsiz bir süreçte ekonomiye odaklanılacağı açıklaması piyasalar için olumlu görüyor. Bu süreçte ihtiyaç duyulan yapısal reformlara ağırlık verileceği beklentisini taşıyan bankacılar 8 Nisan haftasında Bakan Albayrak’ın açıklayacağı duyurduğu reform paketine de odaklanmış durumda. İş Bankası analistlerinin sabah yorumunda “Küresel risk iştahının güçlenmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki dönemde serbest piyasa ekonomisine bağlı, reform ağırlıklı politikalar izleyeceği sinyalini vermesi Türkiye piyasalarında pozitif bir açılışa işaret ediyor. Yerel seçimlerin geride kalmasıyla ortaya çıkan 4.5 yıllık seçimsiz dönem ekonomik, sosyal ve siyasi reformların yapılması için büyük bir fırsat veriyor” denildi.

Haberin Devamı

Alnus Yatırım’ın analizinde ise yerel seçimler nedeniyle gevşetilen politikaların Bakan Albayrak’ın açıklayacağı paketle sıkılaştırılmasının ve gelir artırıcı tedbirlerin devreye sokulmasının beklendiği belirtildi. Analizde, “Özellikle nisan ve mayıs aylarında kamu ve özelin yüksek dış borç ödemeleri nedeniyle paket önem taşıyacak. Moody’s dünkü açıklamasında Merkez Bankası’nın rezerv azalışı ve swap piyasasına yönelik soru işaretleri olduğunu, seçim sonuçlarının makroekonomi politikaları belirleyeceğini iddia etti. ABD ve gelişen ülke piyasalarında yüzde 1’e yakın yükseliş var. Bu bizi destekliyor” denildi.

Piyasalarda seçim sakinliği

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!