Piyasa siyasileri ciddiye almıyor

Güncelleme Tarihi:

Piyasa siyasileri ciddiye almıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hükümette herkesin kendi kafasına göre konuşmaya başlaması üzerine piyasalar da artık yapılan açıklamaları ciddiye almamaya başladı. Hükümet yetkileri, önce fiyatları dondurdu. Ardından bu sert tepki görünce dondurma operasyonun adını frenleme olarak değiştirdiler. İki gün içinde birbirine ters açıklamarla kafaları iyice karıştırmayı da başardılar. Fakat piyasalar siyasilerin yolaçtığı bu belirsizliği kayda almadı. Hükümetin son açıklamaları baskın seçim tartışmalarını da gündeme getirmesine karşın borsa yükselişine dün devam etti.

Endeksin yanısıra, işlem hacminin de artması borsaya tekrar para girişinin göstergesi olarak yorumlanıyor. Ayrıca yabancıların da birkaç gündür borsadan alım yapmaya başladığı konuşuluyor. Bu yıl en büyük halka arzları gerçekleştiren Morgan Stanley'in de Türkiye'ye ayırdığı fonları, ikiye katlayarak yüzde 5'e çıkarma kararı da, borsayı olumlu etkiledi.

Hükümetin her ne kadar söyledikleri eski inandırıcılığını kaybetmiş olsa da, Başbakan Yılmaz'ın hafta sonunda özelleştirme konusunda çok önemli açıklamalar yapacağını duyurması, az da olsa yatırımcıları umutlandırmış durumda. Bakarsınız, söylenen özelleştirmelerden birkaçı daha hayata geçiriliverir.

Fiyatların dondurulacağı açıklamalarının ardından önceki gün 7-8 puan birden düşerek yüzde 107'ye kadar gerileyen bono oranlarında da dün önemli bir değişiklik gözlenmedi. Piyasanın beklentisi doğrultusunda gerçekleşen kasım ayı enflasyon rakamlarının da bugün piyasaların seyrinde fazla etkili olması beklenmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!