Pilot yetiştirecek

Güncelleme Tarihi:

Pilot yetiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2018 21:51

ALAÇATI’da yapılacak havalimanı ihalesini bu alanda uzman firmalardan olan Terminal Yapı kazandı. Yapım süresi 24 ay, işletme süresi ise 25 yıl havalimanı için geçtiğimiz günlerde imzalar da atıldı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak projede şirket havalimanını 25 yıl boyunca işletirken cironun yüzde 20.20’si idare payı olarak ödenecek. 2020’de açılacak havalimanının adı ise ‘Ekrem Pakdemirli Havalimanı’ olacak.

Haberin Devamı

Havalimanı, liman ve taahhüt işlerinde tecrübeli olduklarını belirten Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alp Delimollaoğlu, bugüne kadar 40 askeri ve sivil havalimanına imza attıklarını dile getirdi. “Hemen hemen elimizin değmediği havalimanı kalmadı” diyen Delimollaoğlu son olarak Kıbrıs Ercan Havalimanı projesinde yer aldıklarını dile getirdi. Alaçatı’da ise projelendirme aşamasında olduklarını belirten Delimollaoğlu, “Tarifeli uçuş şimdilik istemiyoruz. Sportif ve business uçuşlar olacak. Ayrıca Yunan adalarına ufak uçaklarla seferler düzenlenecek. Bunlar charter ya da tarifeli olabilir. Deniz havacılığını da destekleyeceğiz” dedi.

Şirketin diğer bir planı ise havacılık okulu açmak. Tüm dünyada pilot ihtiyacının giderek arttığını dile getiren Delimollaoğlu, “Türkiye’de yılda 1000, dünyada 20 bin pilota ihtiyaç var. Açacağımız okulla bu ihtiyaca da hizmet edeceğiz. Alaçatı havasıyla yılın 300 günü bu tip eğitim uçışları yapılmasına elverişli. Türkiye’de bu eğitimi veren 5-6 şirket var ama yeterli değil. Üstelik pilotlarımızı da kaçırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Pilot yetiştirecek
Mehmet Alp Delimollaoğlu

180 MİLYON YATIRIM
Delimollaoğlu, altyapı projelerinin yanı sıra konut pazarında da faaliyet gösterdiklerini dile getirdi. Yeni yatırımları ‘Versus Dragos’ adlı konut projesinin Kartal’da yükseldiğini ifade eden Delimollaoğlu, 230 konutluk projede inşaatı yüzde 60 oranında tamamladıklarını söyledi. Yatırım değeri 180 milyon lira olan projede evlerin yüzde 10’unun satıldığını ifade eden Delimollaoğlu, “Tüketici artık seçici. İnşaatın bitmesini ve evleri görmeyi istiyor” dedi. Teslimlerin 2019 Haziran’da yapılacağı projede peşin alımda yüzde 30 indirimin yanı sıra 60 ay 0 faiz, eski konutu getir yenisini al, yüzde 5 peşinat yüzde 25 indirim ve yüzde 0.89 faiz gibi kampanya seçenekleri de yer alıyor. 

Pilot yetiştirecek
Havalimanına adı verilen Ekrem Pakdemirli, Ulaştırma Bakanlığı, Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu ve 31 Aralık 2015’de vefat etti.

Haberin Devamı

TAŞI TOPRAĞI ALTIN DİYE GELMİŞLER
İSTANBUL Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları sürerken çok sayıda proje de yarım kaldı. Bölgede 4 bina yaptıklarını belirten Delimollaoğlu, “İstanbul’un taşı toprağı altın demişler, herkes caddeye gelmiş. Gerçek dışı oranlarla kat karşılığı anlaşmalar yapılmış, sonuç ortada. Bize hem yeni proje hem de yarım kalan projelerden teklif var. ‘Gelin siz yapın’ diyorlar ama sıcak bakmıyoruz. Arsa sahibi evim küçülmesin diyor, söylenen rakam da bizi kurtarmıyor. Bölgede fiyatlar da bundan fazla gerilemez” dedi. Kartal dışında yeni projeler de planladıklarını belirten Delimollaoğlu, İstanbul Beykoz ve Sancaktepe’de arsaları olduğunu kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!