GeriEkonomi Pidede domuz, sucukta eşek eti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pidede domuz, sucukta eşek eti

Pidede domuz, sucukta eşek eti
refid:20698327 ilişkili resim dosyası
Abone Olgoogle-news

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde aralarında köklü firmaların da yer aldığı bazı markaların ürünlerinde hileler tespit edildi.


Sucuklarda at ve eşek eti, tereyağında bitkisel yağ, tulum peynirinde nişasta, pidede domuz eti, yüzde 100 dana sosiste ise kanatlı etine

/images/100/0x0/55ea35c9f018fbb8f8718b42
rastlandı.
 
İşte bakanlığın denetimine takılan 13 firma:

 

Firma Adı

Ürün AdıMarka

Aliçler Sucuk Erenler/SAKARYA

Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün 

(% 100 Dana)

Tek Tırnaklı Eti  (At Eti, Eşek Eti Tespiti)
Nazifoğlu
Çiftarslanlı Et ve Et Ürünleri AFYONKARAHİSARIsıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün  (%100 Dana)

Tek Tırnaklı Eti (At Eti, Eşek Eti) Kanatlı Eti Tespiti

Çiftarslanlı
Elmalı Çiftliği Süt Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti. ANTALYA
Geleneksel Tereyağı

(Bitkisel Yağ)

Elmalı Çiftliği
Akdeniz Süt Ürn. ve Gıda San. Tic. Tur. Ltd. Şti. ANTALYAYarım Yağlı Homojenize Yoğurt

(Bitkisel Yağ ve Jelatin)

Akdeniz
Onurtur Ak. İnş. Nak. Tur. San. Tic. Ltd. Şti. MARDİNYoğurt

(Bitkisel Yağ)

Onurköy
Mutlu Tolga Gıda İnş. Petrol Turizm Tarım Hay. Orman Ürün. San. ve Tic. Ltd.Şti. AFYONKARAHİSARYağlı Tulum Peyniri

(Bitkisel Yağ ve Nişasta)

Ilgaz Yaylası
Güldemce Gıda İnş. Oto. San. Tic. Ltd. Şti. KONYA

Yağlı Eritme Peyniri

(Bitkisel Yağ)

Bacanaklar Güldem Süt
Nurs Lokman Hekim Gıda Tarım Bitki Med. San. Tic. Ltd. Şti Yüreğir/ADANASüzme Çiçek Balı (Diastaz Sayısı, Fruktoz/Glikoz, Fruktoz+Glikoz, C4 Şeker Oranı %, Balda protein ve ham delta C13 değerleri farkı)Balderesi
Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova /İZMİR
Kıymalı Pide

Domuz Eti Tespiti

Milenyum Pide
Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova /İZMİR
Kuşbaşılı Pide

Domuz Eti Tespiti

 

Milenyum Pide
Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş Kemalpaşa/İZMİR
Uzun Soyulmuş Sosis (%100 Dana)

Kanatlı Eti Tespiti

Pınar
Özok Gıda Salihli

MANİSA

Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürün   (Dana eti)

Kanatlı Eti Tespiti
Salihli Özok

 

PINAR'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Bugün bazı internet sitelerinde yer alan haberde şirketimizde üretilen “Uzun Soyulmuş Sosis - %100 Dana” ürünümüzde kanatlı eti tespit edildiği yer almakta ve buna bağlı olarak şirketimizin tağşiş yaptığı izlenimi oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Kurulduğu günden bu yana Türk halkının yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdüren, yasalara ve etik kurallara bağlılığı birincil öncelikleri arasında bulunduran Pınar Et’in, böyle bir haberde bahsi geçmesi büyük üzüntüye neden olmuştur.

Pınar Et olarak, sadece “Uzun Soyulmuş Sosis - % 100 Dana” ürünümüz değil, bütün ürünlerimiz etiketlerinde belirtilen içerik bilgileriyle uyumlu olarak üretilmekte olup, hiçbir ürünümüzde “Taklit” ve “Tağşiş” olarak nitelendirilebilecek bir durum sözkonusu değildir. Adı geçen “Uzun Soyulmuş Sosis %100 Dana, 52228 parti numaralı’’ ürünümüzün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı, Bornova Veteriner Kontrol Enstitütüsü Laboratuarı’nda yapılmış analiz raporu bulunmaktadır. Raporda da görüldüğü üzere ürünümüz %100 dana eti içermekte olup, ürünümüzde herhangi bir uygunsuzluk bulunmamaktadır.

Tüketicilerimiz, hiçbir şüpheye kapılmadan tüm ürünlerimizi her zaman olduğu gibi gönül rahatlığıyla tüketmeye devam edebilirler.Pınar Et olarak bu yanlış ve haksız değerlendirmeye dayalı açıklama ile ilgili kanuni haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla.

Pınar Entegre Et ve Un Sanayii A.Ş.

FİRMALAR YÖNTEME İTİRAZ ETMİŞTİ

Yapılan denetimlerde daha önce adı gündeme gelen firmalar, bakanlığa karışımın oranının açıklanması ile ilgili ciddi itirazlarda bulunmuşlardı. Bu itirazların altında ise üretim tekniği yatıyor. Türkiye'de genelde et tesislerinde kırmızı ve beyaz et üretimi aynı çatı altında yapılıyor. Kırmızı et- tavuk karışık ürünlerin üretimi yapıldıktan sonra makinelerin tamamen yıkanması ve arkasından yüzde 100 dana üretimine geçilmesi gerekiyor. Ancak bazı durumlarda çok küçük miktarlarla da olsa bulaşmalar yaşanabiliyor.
 
Bakanlığın ilgili test yönteminde ise ürünün içindeki kanatlı oranı tespit edilemiyor, sadece ‘var’ ya da ‘yok’ denilebiliyor. Ürün içinde binde bir kanatlı ürün olsa dahi testte 'var' sonucu çıkabiliyor. Firmalar bu nedenle karışımın oranının da açıklanmasını talep ediyor.

ayalp@hurriyet.com.tr

AYSEL ALP

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle