Petrol fiyatları düÅŸmeye devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Petrol fiyatları düşmeye devam ediyor
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 00:00

Petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş yerini düşüşe bıraktı. 14 Eylül’de 100.42 dolar ile bu yılın en yüksek seviyesine çıkan fiyatlar o günden bu yana hızlı bir şekilde düşüyor. Petrol bugün 90 doların da altına indi ve son 12 gündeki kayıp yüzde 11’e dayandı.

Haberin Devamı

Petrol fiyatları 89.92 dolarla son 7 haftanın en düşük seviyesinde bulunuyor. Yılbaşından bu yana yaÅŸanan düşüş ise yüzde 8.2’yi buldu.Â

Petrol fiyatlarının sert düşüşünde ABD’de stokların arttığını gösteren veriler ve ABD Merkez Bankası Philadelphia Başkanı Charles Plosser’in yeni teşvik planının ekonomiyi canlandıramayacağına yönelik dünkü açıklaması oldukça etkili oldu.

Amerikan Petrol Enstitüsü, ham petrol stoklarının üst üste 3 hafta yükselerek 335.000 varil arttığını açıkladı. ABD ham petrol stokları geçen hafta 361, 8 milyon varile çıkmıştı. Saxo Bank kıdemli müdürü Ole Hansen, İspanya kaynaklı artan endişelere dikkat çekerek, yatırımcıların yeniden global büyümedeki sıkıntılara ve durgun petrol talebine odaklanmaya başladıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!