Petkim'i alana istihdam şartı

Güncelleme Tarihi:

Petkimi alana istihdam şartı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2007 11:00

PETKİM'in yüzde 51'lik bölümünün blok olarak satışı için ihaleye çıkılması konusunda geçtiğimiz hafta Özelleştirme Yüksek Kurulundan (ÖYK) karar çıkarken, ihalede alıcı firmaya istihdam şartının getirilmesi öngörülüyor.

PETKİM'de şartname hazırlıkları büyük ölçüde tamamlandı ve Özelleştirme İdaresi onay için Rekabet Kuruluna başvurdu. Rekabet Kurulundan gelecek görüş doğrultusunda yapılacak çalışmaların ardından, kısa süre içinde ihale ilanına çıkılması bekleniyor.

İSTİHDAM ŞARTI GELİYOR

Bu arada, alıcı firma için istihdam şartı konması öngörülürken, henüz sayıya karar verilmemiş durumda. Alıcıya yatırım şartı konup konmayacağı ise henüz netleşmedi. Alıcı firmanın sektörün doğası gereği yatırım yapmak zorunda olacağı belirtilirken, bunun bir yükümlülük olarak ihale şartnamesine konulup konulmayacağına karar verilmediği vurgulanıyor.

ALTIN HİSSE UYGULAMASI MEVCUT

Öte yandan, mevcut durumda PETKİM'de altın hisse uygulaması bulunuyor. Ana sözleşme değişikliği, sermaye artırımı ya da azaltımı, nama yazılı hisselerin devrinin pay defterine işlenmesi, bağımsız denetim kuruluşunun atanması gibi konularda altın hissenin onay şartı aranıyor. Ayrıca, altın hisse sahibinin bir başka deyişle kamunun onayı olmadan, Şirketin sahibi bulunduğu herhangi bir fabrikanın kapasitesinde en az yüzde 10'luk değişimi öngören kararlar ile Şirket tarafından yeni bir şirket veya ortaklık kurulmasına ilişkin karar alınamıyor.

BLOK SATIŞ KARARI

Özelleştirme Yüksek Kurulunun (ÖYK), PETKİM'in sermayesindeki yüzde 51 oranındaki hissenin, blok olarak satışına ilişkin kararı geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Açıklamada, ÖİB tarafından blok satış işlemine ilişkin sürecin en kısa zamanda başlatılacağı ve Rekabet Kurulu ve Sermaye Piyasası Kurulu nezdindeki işlemler tamamlandıktan sonra ihale takvimi açıklanacağı ifade edilmişti. ÖYK, karar ile Emekli Sandığı Genel Müdürlüğüne ait PETKİM sermayesinde bulunan yüzde 7 oranındaki hissenin “satış” yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin süreyi de 9 Şubat 2008 tarihine kadar uzatmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!