Perakendeciler 2000'den umutlu

Güncelleme Tarihi:

Perakendeciler 2000den umutlu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Bayraktar, 1999 yılının perakendeciler için kötü bir yıl olduğunu ancak 2000 yılından umutlu olduklarını söyledi. AMPD tarafından İstanbul'da düzenlenen ‘‘21'inci Yüzyılda Perakende Eğilimleri’’ konulu 5'inci Bölge Konferansı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar, perakendecilik sektörünün durumunun Türkiye ekonomisinin durumuna bağlı olduğunu, 1999 yılı içerisinde Türkiye ekonomisindeki durgunluk nedeniyle sektörünün tümünün olumsuz bir yıl geçirdiğini ifade etti.

Bu yıl yaşanan ekonomik sorunlara rağmen 2000 yılı için umutlu olduklarını belirten Bayraktar, ‘‘İnsan olarak umutlu olmak durumundayız. Türkiye'nin 2000 yılında turizmin gelişmesi yönünde yapacağı yatırımlar ve ekonominin iyileşmesi yönünde alınan işaretler umutlu olmamızı gerektiriyor’’ dedi.

Türkiye'nin sadece doğal güzellikleri ve kültürel değerleri ile değil, bir alışveriş merkezi olarak anılması için çalışacaklarını belirten Bayraktar, ‘‘Türkiye ve İstanbul dendiğinde dünyanın her yerinde alışverişin akla gelmesini istiyoruz’’ dedi.

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği tarafından İstanbul'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Bölge Konferansı'nın açılış konuşmasını Turizm Bakanı Erkan Mumcu yaptı. Bu yıl 5'incisi düzenlenen Konferansa ilk kez bir bakan açılış konuşmasını yapmak üzere katıldı. Laleli sitili bir alış veriş ortamının yakın geçmişte, Balkanlar, Kafkasya ve Rusya'dan oluşan talebi karşılayamadığını hatırlatan Mumcu, bu alanda alınacak somut önlemlerle çok daha gelişmiş alışveriş ortamlarının yaratılabileceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!