Pegasus’u Mehmet Nane uçuracak

Güncelleme Tarihi:

Pegasus’u Mehmet Nane uçuracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 02:06

Son dönemde yaptığı yatırımlarıyla dikkat çeken Pegasus Hava Yolları’nda pilot koltuğuna  rekabetin yoğun olduğu perakende sektörünün en önemli isimlerinden Mehmet Nane geçti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Carrefoursa Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Mehmet Nane’nin yeni adresi Pegasus Hava Yolları oldu. Nane, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat’ın yerine göreve geldi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada Haybat’ın  yönetim kurulundaki görevine devam edeceği ifade edildi. Carrefoursa görevinden ayrıldıktan sonra birçok teklif alan Nane, “İmzayı attık. Umarım hayırlı olur. Havacılık sektörünü de yakından takip ediyordum. Yapacak çok işimiz var” dedi.

CARREFOURSA’YI KÂRA GEÇİRDİ

Nane, 2013’te Teknosa’daki görevinden ayrılarak Carrefoursa’nın dümenine geçmişti. Sabancı Holding’in Fransız ortağı Carrefour’dan yüzde 12 Carrefoursa hissesi alarak hâkim ortak olmasının ardından Nane, “Beşte Beş” stratejisini oluşturarak şirketi 2014’te kâra geçirmişti. Mehmet Nane’nin göreve başladığı 2013’te Carrefoursa 38 ilde 244 mağaza ile hizmet veriyordu. Şirketin mağaza sayısı 2015’te 779’a ulaştı. Nane döneminde Carrefoursa Antalyalı Genpa ve 1E1 marketleri, İsmar ve Kiler’i bünyesine kattı.

22.3 milyon yolcu taşıdı

33’ü iç hat, 70’i dış hat olmak üzere 103 noktaya uçan Pegasus Hava Yolları, 2015’te iç hatlarda 13.8 milyon, dış hatlarda ise 8.5 milyon yolcu taşıdı. Pegasus çalışan sayısı ise 10 yılda 700’den 4631’e yükseldi. Pegasus’un 2012’de sipariş verdiği 100 uçağın teslimatı Temmuz 2016’da başlayacak.

Havacılığın öncülüğünü yapmaya devam edeceğiz

 

Haberin Devamı

Pegasus’u Mehmet Nane uçuracak



Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, değişiklikle ilgili olarak; “Sertaç Haybat’ın Pegasus Ailesi’nin her bireyine katkısı oldu; şirketin her önemli kararının içinde bulundu, şirket öncülüğünü yaparak Pegasus değerlerini inşa etti” dedi.  Son on bir yıldır Pegasus Ailesi’nin Sertaç Haybat önderliğinde yaptığı çalışmaların kalıcı ve sürdürebilir bir strateji yarattığını ve Pegasus’u başarıya ulaştırdığını dile getiren Sabancı “Pegasus Türk toplumunun bir parçası oldu. Pegasus Ailesi olarak kendisine müteşekkiriz”dedi. Sabancı şöyle devam etti: “Pegasus’un yeni dönemde iş planında bir değişiklik olmayacak ve havacılığın öncülüğünü yapmaya devam edeceğiz.18 Mart 2016’dan itibaren Genel Müdürlük görevini üstlenecek olan Mehmet Tevfik Nane havacılık sektörüne yeni giriyor ancak kendisinin geçmişi rekabet yoğun sektörlerde başarılar ile dolu. Pegasus olarak Sertaç Haybat’a teşekkür ediyor, Mehmet Tevfik Nane’ye yeni görevinde başarılar diliyoruz.” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!