Pasaport endeksinde 50. sıraya yükseldik

Güncelleme Tarihi:

Pasaport endeksinde 50. sıraya yükseldik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2022 07:00

Uluslararası yatırımla oturum ve vatandaşlık danışmanlığı şirketi Henley & Partners, küresel ölçekte referans kabul gören ‘Henley Pasaport Endeksi 2022 İlk Çeyrek Raporu’ yayınlandı.

Haberin Devamı

Rapora göre, Türk pasaportu 110 ülkeye vizesiz seyahat imkanı ile 57’nci sıradan 50’nci sıraya yerleşti. Listenin ilk sırasında 192 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sağlayan Japonya ve Singapur pasaportları yer alırken, Almanya ve Güney Kore pasaportları 190 ülkeye vizesiz seyahat imkanıyla ikinci oldu. Üçüncü sırada ise 189 ülkeye vizesiz seyahatle Finlandiya, İtalya, Lüksemburg ve İspanya pasaportları var.

VİZESİZ SEYAHAT

Henley & Partners İcra Kurulu Üyesi Dominic Volek, Türkiye’nin doğrudan yatırımla oturum ve vatandaşlık özelinde dünyada talep gören ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak 110 ülkeye vizesiz seyahat edilebildiğini belirten Volek, “Türk vatandaşı olarak Antigua ve Barbuda’dan 5-6 aylık bir süreçte vatandaşlık alındığında Avrupa’ya vizesiz seyahat edilebilir. Aynı durum Türkiye’yi de cazip bir konum haline getiriyor. Nijerya bizim için çok önemli bir pazar. Oradaki ofisimizden Türkiye’ye birçok talep geliyor. Çünkü Nijerya pasaportunun vizesiz seyahat edebildiği ülke sayısı oldukça az ve bu yıl 11 ülkeye daha vizesiz giriş hakkını kaybetti” dedi.

Haberin Devamı

KARAYİPLER’E İLGİ

Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel ise, Türk vatandaşlarının en çok talep gösterdiği vatandaşlık programlarına dikkat çekerek, “Şu anda en uygun olan yatırım vatandaşlık programları Karayipler’de bulunuyor. St. Kitts ve Nevis, Antigua, Barbuda ve St. Lucia gibi Karayip ülkelerinin vatandaşlıkları ile İngiltere ve Şengen bölgesine visesiz girebiliyorsunuz. Balkanlar’da ise Montenegro ve Kuzey Makedonya seçeneği ön plana çıkıyor. Antigua ve Barbuda’da 4 kişilik aile için 100 bin dolar hibe yaparak, Montenegro’da 250 bin Euro gayrimenkul satın alınması ve 200 bin Euro devlete yapılan bir bağış ile vatandaşlık elde etmek mümkün” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!