Panama Belgeleri’nde ikinci perde

Güncelleme Tarihi:

Panama Belgeleri’nde ikinci perde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 23:19

PANAMA merkezli avukatlık şirketi Mossack Fonseca’dan kimliği belirsiz bir kaynak tarafından sızdırılan Panama Belgeleri’nde offshore hesaplarının ayrıntılarını içeren ikinci kısım yayımlandı.

Haberin Devamı

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyomu’nun (ICIJ) veri tabanında adı geçen hiçbir kişi, şirket veya kurumun kanunları çiğnediğini veya kanuna aykırı davrandığını öne sürme veya ima etme niyetleri olmadığı uyarısıyla yayımlanadığı listede offshore şirket ve fonlarının işlevsellikleri olduğunu belirttiler. Listede Türkiye’den 101 şirket, 684 isim ve 21 aracının da yer alırken tüm ülkelerdeki 200 binden fazla offshore hesap sahibi açıklandı.

İlki 3 Nisan’da yayımlanan belgelerde yüzlerce siyasetçi, yetkili, eski ve görevdeki ulusal liderler, ünlüler ve spor yıldızlarının isimleri yer almıştı. Belgeleri sızdırılan Mossack Fonseca şirketi kendilerine hiçbir suçlama yöneltilmediğini, yasadışı bir iş yapmadıklarını ve bilgisayar korsanlığının kurbanı olduklarını savunuyor. 11.5 milyon belgeden oluşan 2.6 terabaytlık veri tabanı ilk olarak geçen yıl Alman gazetesi Sueddeutsche Zeitung’a verilmişti. Gazete belgeleri ICIJ’la paylaşmış, yüzlerce gazeteci üzerinde çalışmıştı.

BAKMADAN GEÇME!