Pamukkale Turizm'le ilgili flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Pamukkale Turizmle ilgili flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2019 17:54

Dün iflasına karar verilen Pamukkale Turizm ile ilgili bugün önemli bir karar alındı.

Haberin Devamı

İzmir Asliye Ticaret mahkemesi dün; konkordato talep eden Pamukkale Turizm için iflas kararı vermişti. Bu kararla birlikte şirketin dosyası icra iflas müdürlüğüne gönderildi.

3500 ÇALIŞANI VAR

Müdürlük bugün, şirketin faaliyetinin devamı yönünde karar aldı. Bu kararla birlikte 3500 çalışanı olan Pamukkale Turizm, ilk alacaklılar toplantısına kadar faaliyetine devam edecek.

FAALİYETLERİ DENETİMDE OLACAK

Anılan toplantıya kadar şirketin faaliyetleri, icra iflas müdürlüğünün atayacağı denetçinin kontrolünde olacak.

 ANADOLU ULAŞIM İÇİN EK SÜRE

57 yıl önce kurulan Pamukkale Turizm'in bir diğer markası Anadolu Ulaşım için ise başka bir mahkemede görülen davada 2 aylık ek geçici mühlet kararı verildi.

MAHKEMENİN KARARI SÜRPRİZ OLDU

Konuya ilişkin Pamukkale Turizm Hukuk Koordinatörü adına yapılan açıklamada şöyle denildi: “Mahkemenin atadığı denetleme komiserinin hakkımızdaki raporu olumluydu. Konkordato sürecinin sonunda alacaklı konumunda olan çözüm ortaklarımız olumlu ve uzlaşmacı görüş bildirdiler. Komiser raporlarımız da olumlu yönde çıktı. Ancak mahkeme, bilirkişi incelemesi veya süre uzatması vermeden bir anda iflas kararı verdi. Mahkemenin bu kararı vermesini gerektiren hiçbir durum yokken iflas demesi, bizim için kötü bir sürpriz oldu. İstinaf mahkemesine başvuracağız. Hukuki süreç devam ediyor” denil.

Haberin Devamı

10 BİN KİŞİ GEÇİMİNİ SAĞLYIOR

Açıklamanın devamında “Ayrıca 3 bin 500 çalışanımız var. Aileleriyle birlikte 10 bin insan geçimini Pamukkale’den sağlıyor. Konkordatoda biz çalışanlarımızın alacaklarını ödemek zorundayız ama iflasta böyle bir zorunluluk yok, muhatap iflas masası. İşçilerimizin ve ailelerinin kaderiyle ilgili karar vermek bu kadar kolay mı? Türkiye’de şehirlerarası taşımacılıkta iki büyük firmadan biri hakkında iflas kararı verirseniz bu durum diğer firmanın tekel olması anlamına gelir. Özellikle bu süreçte rakip firmanın bilet fiyatlarını düşürmesi iyi niyetle bağdaşmıyor. Mahkemenin tüm bunları dikkate alması gerekir” denildi.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

BAKMADAN GEÇME!