Pakistan'ın prestij ihalesi Tekser’in

Güncelleme Tarihi:

Pakistanın prestij ihalesi Tekser’in
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Pakistan'ın en önemli prestij projelerinden biri olan 136 kilometrelik sulama kanalı ihalesini, bir Türk firması kazandı. Tekser, 165 milyon dolarlık ihalede; ABD, Çin ve Güney Koreli rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de büyük önem verdiği projede, Tekser Yönetim Kurulu Başkanı Mete Yalçın, Pakistan'daki yetkililerle sözleşmeyi imzaladı. Kuzey Pakistan'ın Serhat kenti ile Pencap kenti arasındaki 5.5 milyon dönüm araziyi sulayacak olan beton kaplı sulama kanalı, 4.5 yıl içinde tamamlanacak. Tekser firmasının yöneticilerinden Tuğrul Erkin, Hürriyet'e, inşaata en kısa süre içinde başlayacaklarını bildirdi.

İKİ BİN KİŞİ

Türk firmalarının son yıllarda yurt dışında kazandığı en büyük ihalelerden birisi olan sulama kanalı projesi, Pakistan'da 2 bin kişilik bir istihdam olanağı yaratacak. Projenin finansmanı, Asya Kalkınma Bankası Alman kredi kurumu KFW ile Pakistan ulusal bütçesinden karşılanacak. 136 kilometre uzunluğunda 26 metre enindeki beton sulama kanalının yapımında, 30 mil metreküp toprak hafriyatı yapılacak ve 500 bin metreküp beton dökülecek. Proje, büyük bir köprülü su geçişini de kapsıyor. Daha önce GAP kapsamındaki 122 kilometre uzunluğundaki bir beton kaplı sulama kanalı projesini yapan Tekser, son beş yıldır dünyanın ilk 100 uluslararası firması arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!