Özyeğin, 2.5 trilyona Esbank binasını aldı

Güncelleme Tarihi:

Özyeğin, 2.5 trilyona Esbank binasını aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Esbank, genel müdürlük binası olarak yaptırdığı İstanbul'daki 25 katlı gökdeleni, 2.5 trilyon liraya Hüsnü Özyeğin'in sahibi olduğu Finansbank'a sattı.

Finansbank'ın patronu Hüsnü Özyeğin, Esbank'ın Zincirlikuyu-Esentepe arasında yaptırdığı yeni binayı 2 trilyon 503 milyar 383 milyon lira peşin para ödeyerek satın aldı.

Özyeğin, Esbank için hazırlanan binanın içindeki mevcut teçhizatı da 1 trilyon 952 milyar 707 milyon liraya yine Finans Finansal Kiralama Şirketi'nden leasing yoluyla kiralacak.

Finansbank'ın en geç iki ay içinde yeni genel müdürlük binasına taşınması bekleniyor. Finansbank'ın yeni binasına tayşınmasıyla birlikte kurumsal bankacılığın yanında bireysel bankacılığa da ağırlık vermeyi planladığı belirtiliyor.

Finansbank, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderdiği yazıda, sözkonusu bina alımına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

‘‘Bankamız tarafından genel müdürlük binası olarak kullanılmak üzere İstanbul ili Şişli İlçesi'nde Mecidiyeköy'de kayıtlı taşınmaz 2 tirlyon 503 milyon 383 milyon lira bedelle Esbank'tan peşin olarak satın alındı. Tapudaki satın alma işlemleri de tamamlandı. Sözkonusu taşınmazdaki mevcut teçhizat ve menkuller 1 trilyon 952 milyar 707 milyon lira bedelle Finans Finansal Kiralama A.Ş.'den leasing yoluyla kiralanacaktır.’’

ESBANK ESKİ YERİNDE

Esbank'ın patronu Yavuz Zeytinoğlu, bir süre önce Ekonomist Dergisi'nde yer alan bir söyleşisinde, iyi bir teklif gelmesi halinde Zincirlikuyu'daki yeni plazayı satabileceklerini açıklamıştı.

Yavuz Zeytinoğlu, Tepebaşı'ndaki binanın yeni yapılan bina ile aşağı yukarı aynı büyüklükte olması nedeniyle buradan taşınmayabileceklerini de dile getirmişti.

Kendisi için yaptırdığı yeni genel müdürlük binasını Finansbank'a satan Esbank ise Tepebaşı'ndaki eski binasında faaliyetlerini sürdürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!