Özince: İstikrarı dünyaya anlatalım

Güncelleme Tarihi:

Özince: İstikrarı dünyaya anlatalım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2015 00:24

TÜRKİYE İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye’nin artık yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğunu, bu yeni hikayenin de ülkenin genç nüfusu üzerinden yapılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Dinamik Toplumlarda Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneği (CEEMAN) tarafından, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) ‘Güneydoğu Avrupa İş Dünyasının Günümüz ve Geleceğe Dönük İhtiyaçları ve Yönetici Eğitimi Yansımaları Forumu’nda konuşan Özince, ‘Bölgenin Makro-Mikroekonomik ve Sosyal Perspektifi’ başlıklı bir sunum yaptı. 

Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu hikayenin inandırıcı olması gerektiğini de vurgulayan Özince “Türkiye genç işsizlikte başarılı olamayan ülkelerden bir tanesi. Öyle durduk yere ekonomilerde mucizeler olmaz. Refah ve istihdam yönünde ekonomi insanlara dokunuyorsa iyidir” diye konuştu.

GÜVENİN OLUŞTURULMASI ÖNEMLİ

Ekonomi için istikrar algısının önemine vurgu yapan Özince, Türk lirasında son dönemdeki değer kaybının gündemde olduğunu ancak bundan daha önemli olarak döviz hesaplarına rağbetin arttığını, bunun da istikrarla ilgili kaygılardan kaynaklandığını savundu. Ersin Özince, şu değerlendirmelerde bulundu: “Parasal, finansal demiyorum, sosyal, siyasal, hukuksal, devletin çalışması açısından Türkiye’nin istikrarsız bir yer olmadığını kendimize ve dünyaya anlatmamız gerekir. Bizimki gibi ülkelerde piyasalar sığ. Bir miktar
terse hareketler olduğunda aktif değerlerimiz, kendi ülkemizin parası bile değer yitirebiliyor. Dolasıyla iyi yönetilirse istikrarın faydalarını yıllarca gördük. Birçok unsurlar açısından güvenin oluşturulması gerekir.”

Haberin Devamı

BANKACILIKTA POTANSİYEL VAR

Bankacılık sektöründe uzun zamandır kazanç alamayan, hisse değerlerinin düştüğünü gören yatırımcıların iştahının kaçtığını belirten Özince, bunun Türkiye’de bankacılık sektörünün gelişmeye devam etmeyeceği anlamı taşımadığına dikkat çekerek, bankacılık sektörünün hala gelişme yönünde potansiyeli bulunduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!