Özelleştirmeye ayrı yönetmelik

Güncelleme Tarihi:

Özelleştirmeye ayrı yönetmelik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Rekabet Kurulu Başkanı Aydın Ayaydın, POAŞ'ın yüzde 51'lik kamu hissesinin Türkiye İş Bankası, Park Holding, Bayındır Holding ve Petrol Ürünleri Turizm ve Nakliyat A.Ş. (PÜAŞ) ortak girişim grubuna satışına ilişkin devir sözleşmesinin, taraflarca imzalanmadan önce, onay için Rekabet Kurulu'na geleceğini söyledi. Ayaydın, özelleştirme uygulamalarında bundan sonra bir sorun yaşanmaması için Kurul'un önümüzdeki günlerde, özelleştirme uygulamaları konusunda ayrı bir tebliğ çıkaracağını bildirdi.

Kurul kararlarının uygulanmamasının söz konusu olmadığını da vurgulayan Ayaydın, ‘‘Kararlarımızın uygulanmaması için, öngördüğümüz şatlara karşı Danıştay'a dava açılıp, kazanılması gerekir. Bunun dışında, kararlarımız aynen yürürlüktedir ve uygulanması zorunludur’’ diye konuştu.

Bir soru üzerine, Kurul kararlarına karşı bugüne kadar Danıştay'a başvuran olmadığını belirten Ayaydın, Cine-5'in Danıştay'a başvuruda bulunma hazırlığı yaptığının hatırlatılması üzerine de, ‘‘Rekabet Kurulu'nun verdiği kararlara karşı Danıştay yolu açıktır, tarafların Danıştay'a gitme hakları vardır, bu son derece doğaldır’’ dedi.

ARTIK TANINIYORUZ

Aydın Ayaydın, Türkiye ekonomisi üzerinde Rekabet Kurulu'nun etkinliğinin görülmeye başlandığını da belirterek, ‘‘Bugün artık Türkiye'de Rekabet Kurulu'nu tanımayan yok’’ diye konuştu.

Ön araştırma sonucu, soruşturma açılmasına karar verilen 10 ayrı konudaki Kurul kararının da, önümüzdeki günlerde peşpeşe çıkacağını kaydeden Ayaydın, Kurul'un bugüne kadar 43 birleşme ve devralma işlemine izin verdiğini bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!