Özel finans kurumları da devletten destek istedi

Güncelleme Tarihi:

Özel finans kurumları da devletten destek istedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÖZEL Finans Kurumları (ÖFK) Derneği ve Asya Finans Genel Müdürü Murat Ulus, hükümet ve ilgili kuruluşların desteğiyle, atıl rezervlerin 5-10 milyar dolarlık kısmını Türkiye ekonomisine kazandırabileceklerini bildirdi.

Ulus, 2000'li yıllarda, kaynak noktasında ÖFK'lar açısından olumlugelişmeler beklediklerini de anlattı. Murat Ulus, ‘‘düşük kár payı dağıtıyor’’ gerekçesiyle şu ana kadar kendilerine gelmeyen kaynakların, yeni oluşan ekonomik koşullarda ÖFK'lara yöneleceğini düşündüğünü belirtti.

Ulus, 2000 yılında bankalarda devlet artık önemli alıcı olma konumundan çıktığı için, bankaların reel sektöre kredi vermek zorunda kalacağını, bunun da yoğun bir rekabetin yaşanmasına neden olacağını belirtti.

Bankaların kendileri için ciddi rakip olacağını ifade eden Ulus, ancak bütün kaynaklarını kredi olarak kullandırmak ve reel sektörü finanse etmek durumunda olan ÖFK'ların, burada avantajlı konumda bulunduklarını söyledi. Ulus, şöyle konuştu:

‘‘Bankaların reel sektöre yönelmesi risk taşıyor, kár marjlarını düşürüyor. Oysa bizim hazır bir müşteri kitlemiz var. Aynı yapıyla devam ettiğimiz müddetçe önemli bir sorunla karşılaşmayacağız. ÖFK'lar açısından birleşmeler de, şu anda gündemde değil. ÖFK'lar içinde çok büyük olanlar veya küçülmesi gereken, birleşmeyi zorlayıcı unsurlar yoktur. Bu anlamda birleşmek bir zaruret değildir bizde. Sadece sinerji üretmek için düşünülebilecek bir noktadır. Hukuki, teknik birleşme henüz erken böyle bir zorunlulukla karşı karşıya değiliz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!