Özal’ın borçları TBMM’de tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Özal’ın borçları TBMM’de tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın büyük oğlu Ahmet Özal'ın devlete olan milyonlarca dolarlık borçları, yine gündeme geldi. Ahmet Özal'a üç devlet bankası Emlakbank, Halkbank ve Vakıflar Bankası'nın milyonlarca dolarlık krediler verdiği ve halen alacak takibinde bulundukları öne sürüldü.

CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, TBMM Başkanlığına bir soru önergesi vererek, Ahmet Özal'ın Kanal 6 televizyonunu kurarken kamu bankalarından aldığı ve halen ödenmeyen borçlarıyla ilgili Başbakan Mesut Yılmaz'dan açıklama istedi. Keskin, önergesinde Kanal 6 televizyonunun sahibi konumunda olan Artı Yayıncılık'a usullere aykırı olarak Emlak Bankası'nca 7,5 milyon dolar kredi açıldığını öne sürdü.

Keskin, bu kredinin çıkmasından sonra şirket istihbarat raporlarının olumsuz olduğunun ortaya çıktığını ve buna rağmen kredi kullanımına izin verildiğini belirterek, ‘‘Ahmet Özal'ın firmalarına açılan krediler nedeni ile Emlakbank'ın Ağustos 1997 tarihi itibarıyle tahsil edemediği alacak miktarı ne kadardır?'' diye sordu. Halkbank'ın da Ahmet Özal'a sağlanan usulsüz kredi işine bulaştırıldığını savunan Keskin, bu bankanın da önce 7 Mart 1994'de 2 milyon dolar kredi açılılıp açılmadığını, yaklaşık iki hafta sonra 22 Mart 1994'te ise 5 milyon dolarlık teminat mektubu kredisi düzenlenip düzenlenmediğini sordu. Keskin, Yılmaz'dan Vakıflar Bankası'nın da Ahmet Özal'la olan borç ilişkisi hakkında bilgi istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!