Otomobilde peşin alışveriş dönemi

Güncelleme Tarihi:

Otomobilde peşin alışveriş dönemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2001 00:00


Krizin ardından duran banka kredileri otomobil firmalarının peşin ödemelerde indirim yapmasını sağladı.
Haberin Devamı

Yılbaşında vergilerdeki artışın ardından Şubat krizi sonucu daralan otomotiv piyasasında, firmalar döviz kuru ve banka faiz oranlarındaki belirsizlik nedeniyle kredi destekli kampanyalara son verirken, sadece peşin alımlarda 350 milyon lira ile 5.8 milyar lira arasında iskonto yapıyor.

Otomotiv firmaları peşin alımlarda modellerine göre otomobillerde, 350 milyon ile 6 milyar liraya varan indirimler uygularken, sadece Peugeot bazı modellerinin satışında yüzde sıfır faizden başlayan seçenekler sunuyor.

Tofaş tüketicilere, Koç Finans aracılığıyla otomobilin KDV dahil fatura fiyatının yarısı kadar kredi uygulamasına 3 Nisan tarihinden itibaren son verdi.

Koç Finans'ın, faiz oranları ve döviz kurundaki belirsizlik nedeniyle durdurduğu kredi faizi oranının yeniden tespit edeceği belirtilirken, Tofaş peşin alımlarda anahtar teslim fiyatına 584 milyon lira ile 3 milyar 350 milyon lira arasında indirim yapıyor.

Renault ise uzun süredir uyguladığı 24 aya kadar vade imkanı sunan banka kredili satışlarını Tofaş örneğinde olduğu gibi 3 Nisan'dan geçerli olmak üzere sona erdirdi.

Piyasalardaki belirsizlik, Oyakbank ile çalışan Renault'nun müşterilerine 24 aya kadar kullandırdığı kredili satışlarını durdurmasına neden oldu. Peşin alımlarda iskonto uygulamasını sürdüren Renault, modeline göre 685 milyon ile 3 milyar 160 milyon lira arasında değişen oranlarda indirim sağlıyor.

KREDİLİ SATIŞLARA SON

Opel ise 12 Mart'tan itibaren banka kredili satışlarını durdurdu. Sadece peşin alımlarda indirim yapan Opel, 685 milyon-5 milyar lira arasında iskonto yapıyor.

"Astra Classic 1.4 İ" ve "Vectra 2.0 CDX" modelinde 5 Nisan'a kadar kampanya düzenleyen Opel, "Astra Classic 1.4 İ"yi anahtar teslim olmak üzere 7 milyar 800 milyon liradan, "Vectra 2.0 CDX"i ise 18 milyar 100 milyon liradan satıyor.

Opel, 12 Mart'tan önce, anlaşmalı olduğu çeşitli bankalar aracılığıyla 36 aya kadar banka kredili satış yapıyordu.

Toyota da, banka kredili satışlarına yaklaşık iki ay önce ara verdi. Peşin alımlarda anahtar teslim fiyatı üzerinden 4 milyar ile 5.8 milyar lira indirim yapan Toyota'nın kampanya uyguladığı "1.4 Terra" modelinin anahtar teslim satış fiyatı 10.3 milyar lira.

VOLKSWAGEN PEŞİN ALIMLARDA İNDİRİM YAPMIYOR

Volkswagen ise Volkswagen finans aracılığıyla binek otomobillerin anahtar teslim fiyatlarının yüzde 70'ine kadar kredi kullandırıyor. 24 ay vadeli kredilerde aylık faiz oranını yüzde 7 olarak belirleyen Volkswagen, peşin alımlarda ise indirim yapmıyor.

Ford da, Koç Finans aracılığıyla 6, 12 ve 18 ay vadeli, aylık faizi yüzde 4-4.5 arasında değişen oranlarda kredi imkanı sunarken, peşin alımlarda, anahtar teslim fiyatı üzerinden 820 milyon ile 1.2 milyar lira arasında indirim yapıyor.

Peugeot, "J9 minibüs", "Partner", "Boxer" ve "306 Platinum 1.6 lt" modellerine Koç finans aracılğıyla KDV dahil fatura bedelinin üçte ikisi kadar kredi imkanı sunuyor.

Özel kredili kampanyasının dışında, peşin alımlarda indirim de uygulayan Peugeot, otomobillerin modeline göre 530 milyon ile 1.3 milyar lira arasında iskonto yapıyor. (Bursa-aa)

  • Kasım'da 54 bin 533 adet trafiğe çıktı

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!