VW'den yeni bir teknoloji atılımı mı geliyor?

Güncelleme Tarihi:

VWden yeni bir teknoloji atılımı mı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 09:55

Volkswagen Grubu, önümüzdeki üç yıl boyunca oyun endüstrisi de dahil olmak üzere çeşitli alanlardan toplam 1,000 adet uzman alacak.

Haberin Devamı

Volkswagen, Berlin’deki Digital Lab’ini açtıktan birkaç ay sonra işleri bir adım ileri götürerek bilgi işlem gücünü 1,000’den fazla uzman ile arttırmayı planlıyor. Bu uzmanların bazıları yüksek teknoloji sektörlerinden ve üst düzey araştırmalardan gelecekken, bazıları oyun endüstrisinden toplanacak.

Bunların yarısı, Almanya'nın Wolfsburg kentindeki şirket merkezindeki ana bilgi işlem organizasyonunda çalışacak. Yeni işe alınan işgücünün bir kısmı Berlin, Münih ve Wolfsburg'daki bilgi işlem laboratuvarlarında görev yapacak; bu personel bağlantı, Industry 4.0, büyük veriler, internet, sanal gerçeklik ve mobilite hizmetleri gibi alanlarda uzmanlaşmış olacaklar.

İnsan Kaynaklarından Sorumlu Volkswagen Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Karlheinz Blessing yaptığı bildiride:

Haberin Devamı

"Geleceği şekillendirmek isteyen insanlar Volkswagen'e geliyor. Dijitalleşme, yazılım geliştirme, E-mobilite, otonom sürüş ve mobilite hizmetleri: Geleceğin en büyük zorluklarını en iyi insanlarla birlikte ele alıyoruz. Bu alanlar için, en üst düzey uzmanlarla ekibimizi güçlendireceğiz "dedi.

Bu gelecek çalışanlar, AI araştırma görevlileri ve tasarım düşünce uzmanlarından, düzey tasarımcılara ve robotik uzmanlara kadar VW'nin yeni işe aldığı personele katılacak.

Görünüşe göre, Volkswagen Dieselgate’i arkasında bırakarak geleceğe yatırım yapmak istiyor. Teknoloji yüklü otomobiller, bunun için iyi bir yol. Şirketin şimdiye kadarki en çok satan modeli olan Golf, zaten estetik görünümlü bir teknolojiye sahip. Bakalım Alman otomobil üreticisi bunun üzerine neler koymayı planlıyor.

VWden yeni bir teknoloji atılımı mı geliyor
 tarafından hazırlanmıştır.

 

 

Ömer Burhanoğlu “Otonom araçların üretimini Türkiye’ye çekmek, gelecek adına iyi bir fırsat” | Ofis Dışında

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!