Renault yeni modelleriyle İstanbul Autoshow'da boy gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Renault yeni modelleriyle İstanbul Autoshowda boy gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 09:35

Yeni modelleriyle İstanbul Autoshow'da yerini alan Renault, fuarın gözde markalarından biri oldu.

Haberin Devamı

2017 İstanbul Autoshow'un yıldızlarından birisi de Renault oldu. Yaklaşık 1,500 m2'lik alanda 16 araç sergileyen marka, bu etkinlikte yeni nesil Koleos ve makyajlı Captur'un Türkiye lansmanlarını yaptı.

Makyaj işlemi ile daha dinamik bir havaya kavuşan Captur'da artık tamamen LED ön farlara ve cam tavana sahip. Koleos'ta ise Talisman ile gelen C profilli ön farlar ile uzun arka farların etkisini görmek mümkün. Bu tasarımı aşağıya doğru uzatarak güçlü bir duruş kazanan SUV, segmentinin sağlam duruşunu sunmayı başarıyor.

Renault Captur - Berk Çağdaş

Renault Koleos - 2017 İstanbul Autoshow (4)

Haberin Devamı

Fransız üreticinin ortaya çıkardığı D MPV segmentindeki modeli Espace de 2017 İstanbul Autoshow'da ilk kez karşımıza çıkan bir başka Renault logolu araç. Yeni jenerasyon ile SUV'ye göz kırpan bu otomobil, kullanışlılık ve sağlamlığı bir arada sunuyor.

Yenilikçi modellere geçmeden önce kısa bir not düşelim. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de yılın aracı seçilen Megane Sedan ve ağabeyi Talisman ile makyajlı Clio da Renault standında boy gösteriyor.

Renault Espace - 2017 İstanbul Autoshow (1)

 

Gelelim elektrik kanadına. ZE 40 versiyonu ile menzilini 400 km'ye çıkaran ZOE, Paris'in ardından İstanbul'da da görücüye çıktı. Batarya kapasitesini 22 kWh'ten 41 kWh'e çıkaran ZOE'nin 400 km'lik menzili Yeni Avrupa Sürüş Döngüsü'ne (NEDC) göre. Renault, gerçek dünya koşullarında en az 300 km vaat ederek bu konuda etkilemeyi başarıyor.

Renault'un 2. Salon'da sergilediği araçlardan bir diğeriyse 2016'nın en iyi tasarımlı konsepti seçilen Trezor. Markanın gelecekteki modellerini temsil eden elektrikli GT konsepti yukarıya doğru açılan "kapısı" ve sadece 0.22 olan sürüklenme katsayısı ile gerçekten dikkat çekiyor. Bu aerodinamik yapı aynı zamanda hoş ve duygu dolu çizgilerle birleştirilmiş.

 

Renault Megane Sedan - Berk Çağdaş

2016'da Formula 1'e fabrika takımı olarak geri dönen Renault'un "ilk" aracı RS16 da spot ışıklarının altında yer alan araçlardan birisiydi.Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, etkinlikte şunları söyledi:

“İstanbul Autoshow, 2017 yılında bizim için otomotiv sektörünün en önemli etkinliklerin başında geliyor. Markamıza ait inovasyon ve yeni teknolojileri müşterilerimizle buluşturacağımız önemli bir organizasyon. Türkiye’de otomotiv sektörünün önde gelen oyuncularından biri olarak Autoshow organizasyonunda yer almanın bir anlamda sektöre destek olacağını düşünüyoruz."

Renault Trezor - Berk Çağdaş

Renault RS16 - 2017 İstanbul Autoshow (4)

"Autoshow İstanbul’da Yeni Renault Captur ve Koleos’un Türkiye ilk gösterimini gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Ayrıca konsept modelimiz 2016’da En Güzel Konsept Otomobil seçilen Trezor, şüphesiz otomobilseverlerin büyük beğenisini kazanacak."

"Trezor, Marka’nın gelecekteki tasarım anlayışı ve inovasyon hakkında ipuçları veren elektrikli bir GT. Elektrikli otomobilin öncü markası olarak bugün ZOE’nin elektrikli otomobiller arasında 400 km gibi en uzun menzile sahip yeni bir versiyonunu sergiliyoruz. Renault standında otomobilseverleri sayısız yeniliklerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz.”

 

Renault yeni modelleriyle İstanbul Autoshowda boy gösterdi
 tarafından hazırlanmıştır. 

Renault yeni modelleriyle İstanbul Autoshowda boy gösterdi

Renault Trezor Konsept Otomobil İncelemesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!