Resmen açıklandı! Çinli dev, 2 yeni şirketi alıyor

Güncelleme Tarihi:

Resmen açıklandı Çinli dev, 2 yeni şirketi alıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 14:34

Çin markası Geely otomotivde durmak bilmeyen yatırımlarına devam ediyor. Bunun son örneği ise Proton'un %49.9 hissesi ile Lotus'u satın alması oldu.

Haberin Devamı

Daha önce 2010 yılında İsveçli marka Volvo'yu alan Geely, bu güne kadar bu markayı oldukça ileriye taşımayı başardı. Çinli marka "Lotus'un tüm potansiyelini açığa çıkaracaklarının" sözünü de verdi.

Çinli Zhejiang Geely Holding'in aynı başarıyı %51 hissesini satın aldığı Lotus Cars'ta da göstermesini umuyoruz. Geely, Malezya merkezli bir holding olan DRB-Hicom'dan Proton'un da %49.9'luk hissesini aldı. Geely, anlaşma kapsamında DRB-Hicom'un Lotus'taki %51'lik hissesini satın alarak markanın sahibi oldu. Anlaşmanın temmuz ayında imzalanması bekleniyor.

Otomotiv sektörüne yeni adım atan Lynk & Co'nun da sahibi olan Geely, Lotus'u "yeni ürünler ve teknolojiler ile ivmelendirip genişleteceğinin" sözünü verdi. Norfolk merkezli niş marka son zamanlarda artık yaşlanan modellerine getirdiği ağırlık düşürme güncellemelerine yoğunlaşmış durumda ancak bu süreçte üreticiden yeni bir ürün göremedik. Lotus, Geely'nin himayesinde daha sağlam bir bütçeye kavuşarak yeni araçlar geliştirebilir.

Haberin Devamı

Bu satın alma sonucunda performans odaklı Volvo modellerinde Polestar'ın yanı sıra Lotus'un imzasını da görebiliriz. Volvo, yeni modellerinde yer vereceği motorların dörtten fazla silindire sahip olmayacağını açıklamıştı ancak Lotus ve Polestar ortaklığı, en azından yeni bir tasarım dili ve ağırlık azaltma çalışmalarıyla ortaya son derece ateşli modeller koyabilir.

Proton kanadına bakıldığında da işlerin daha iyiye gideceğini söyleyebiliriz. Malezyalı marka son zamanlarda ülkedeki iki tesisinde yıllık 400,000 adet olan üretimin çok altında imalat gerçekleştiriyor. Daha büyük bir aileye katılan Proton, önümüzdeki yıllarda daha iyi bir konuma gelebilir.

Ferrari ve Aston Martin’in başı dertte tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!