İşte 2018 Lexus LS!

Güncelleme Tarihi:

İşte 2018 Lexus LS
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 09:42

Turbo beslemeli yeni Lexus LS görücüye çıktı.

Haberin Devamı

Lexus, tamamen yenilenmiş, 5. nesil LS sedanı tanıttı. Boyutları büyüyen amiral gemisini GA-L isimli lüks otomobil platformuna taşıyan Japon marka, LC 500 coupe'nin de temellerinde yatan bu platform sayesinde aracı daha geniş ve alçak bir tasarıma kavuştururken ağırlık merkezini de aşağıya çekmiş.

2018 Lexus LS

Yeni LS'in şef mühendisi Toshio Arahi otomobil hakkında şunları söyledi: "Yeni nesil LS, Lexus markasını temsil etmekle kalmayacak, aynı zamanda Japon kültürünü kendisinde barındıran yeni nesil bir lüks otomobil olacak. Bu nedenle de aracın, lüks bir otomobilden beklenenden çok daha başarılı olması gerekiyor."

Haberin Devamı
2018 Lexus LS

Görsel olarak otomobil hem tanıdık hem de yepyeni bir duruş sergiliyor. Ön bölüm LC ailesine benzese de yandan bakınca öncekinden çok daha hoş ve dinamik bir otomobil görülüyor. Yeni nesil LS aynı zamanda yan bölümünde üç cam kullanılan ilk Lexus sedan. Standart olarak sunulan 19 inç çaplı jantlar 20 inç çaplı da alınabilirken bu aksesuarların içleri boşaltılarak lastiklerin rezonans sesi azaltılmış.

Konu sesten açılmışken Lexus markasının bu konuda çok büyük önlemler aldığını belirtelim. İlk olarak mühendisler egzoz sesini daha "Otoriter" bir yapıya büründürmüş. Bunun haricinde araç içerisinde aktif gürültü iptal teknolojisi kullanılmış. Bu sistem motor sesini iç mekanda duymaya başladıktan sonra ses sisteminin hoparlörlerini, bazı frekansları iptal etmek için aktif olarak kullanabiliyor.

2018 Lexus LS

Bir kere kabin sessizliğine sahip olduktan sonra mükemmel sesi yaratmak kolay olsa da Lexus standart bir müzik sistemi kullanmamış. Mark Levinson imzalı 3D ses sistemi el yazısı tanıyor ve bilgi/eğlence sistemi 12.3 inçlik bir ekrana sahip. Ayrıca renkli head up ekranı türünün en büyük örneği.

2018 Lexus LS

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli bir V6 motor barındıran otomobil 420 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. Bu veriler önceki nesil V8 motorunkilerden çok daha iyi. 10 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilen motor büyük sedanı 0'dan 96 km/s sürate 4.5 saniyede ulaştırıyor.

2018 Lexus LS

Lexus, LS için siparişlerin yıl sonuna doğru alınmaya başlayacağını belirtti. Bu nedenle fiyatların birkaç aya kadar belirlenmiş olmasını bekleyebiliriz. O zamana kadar aşağıda yer alan fotoğraf galerisinde yeni nesil LS'e doyabiliriz.

İşte 2018 Lexus LS
 tarafından hazırlanmıştır. 

 

 

Ömer Burhanoğlu “Otonom araçların üretimini Türkiye’ye çekmek, gelecek adına iyi bir fırsat” | Ofis Dışında

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!