Elektrikli motosiklet piyasasında yeni isim: Phaser!

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli motosiklet piyasasında yeni isim: Phaser
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 23:21

Phaser adlı üretici, Type 1 prototipi ile elektrikli motosiklet pazarına dahil oldu.

Haberin Devamı

Phaser Type 1 prototipi, driveRV Dergisi ve Innovate 2016'dan ödüller kazanırken, motosikletin programlı bir üretimi olmayacağı ancak özel siparişler üzerine teslimat yapılacağı açıklandı.

driveEV'den Stephen Brown yazısında " Phaser Type 1'in İngiltere, Brighton'da üretim yapan Union Motion'ın tamamen elektrikli ilk motosikleti olduğunu belirtti. Motosiklet, Malvern, Worcetershire'daki Electraa Show'da kısa süre önce görücüye çıktı. 

Elektrikli motosiklet piyasasında yeni isim: Phaser

Phaser'ın hava soğutmalı elektrikli motoru 64 beygir gücünde. Şasi ise Yamaha FZS 600 Fazer'den geliyor. Makine için gerekli enerji Nissan Leaf'den alınan ve 6 kWh'ın üzerinde güç ihtiva eden bir grup lityum ion batarya içinde muhafaza ediliyor.

Haberin Devamı

Dominic Warman Roup tarafından çizilen Phaser, tasarımcısının vizyonunu geleceğin ulaşım ihtiyaçları ile bir araya getiriyor.

Â
Elektrikli motosiklet piyasasında yeni isim: Phaser
 

" İnsanları elektrikli araçlar ile duygusallık ve uygulanabilirlik anlamında yakınlaştırmaya yönelik büyüyen bir ihtiyaç var" diyor tasarımcı. " Eğer niyetimiz daha temiz ulaşımı başarılı kılmaksa, bu ulaşmamız gereken bir hedef ve motosikletler de bunu gerçekleştirmenin ideal yolu. İnsanların, nostaljik ve kişiselleşmiş motosiklet alanını elektrikli motorların sunduğu olağanüstü imkanların ile keşfetmelerini istiyoruz. Müşterilerimiz için kendi modellerimize sahipken aynı zamanda diğer niş elektrikli araç üreticilerine parça ve teknik bilgi sunuyoruz."

Elektrikli motosiklet piyasasında yeni isim: Phaser

6-kWh'lık batarya grubu kendine motor üzerinde bir konum bulmuş durumda, şasinin iki tepe noktası arasında gizlenmişken 54 kg'lık ağırlığı ile ağırlık merkezini iyi ve düşük bir konumda tutuyor. Bataryalar motosikletin arkasından rahatça çıkarılmalarını sağlamak için raylı bir sistemden yardım alıyor. Bunun anlamı yeni bir batarya grubunun 5 dakikadan kısa sürede takılabileceği ve 97 kilometrelik başka bir sürüşe imkan sağlayacağı.

Haberin Devamı

CNC'de frezelenmiş aluminyum gövde ifadenin duru ve minimal olmasını sağlarken, kontrollere ulaşmada kolaylık sağlıyor ve motora hava akımını iyileştiriyor. Depo, çıplak metal formuna dönmüş ve motosikletin profilini düşük tutuyor, orijinal ergonometriyi koruyorken, dönüşlerde makineyi kavramanızı sağlıyor. Son dokunuşlar ise Akira ilhamlı jant kapakları ve çok parlak bir stop lambası olacak.

Toyotadan iddialı plan tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!