Alpine A120 kameralara yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Alpine A120 kameralara yakalandı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 10:08

Geçtiğimiz yıl spor otomobil dünyasına geri dönüş yapan Alpine'in A120 modeli, kış testleri esnasında görüntülendi.

Haberin Devamı

Alpine, geçtiğimiz yıl spor otomobil dünyasına geri dönüş yapacağını duyurmuştu. Şimdi ise yeniden doğan markayı, yeni makinesi üzerinde son değişiklikleri yapmak için kış testi çalışmaları yürütürken görüyoruz. Üzerinde oldukça az kamuflaj bulunduran prototipler sayesinde resmi lansmanda göreceğimiz coupe'nin neye benzeyeceğini aşağı yukarı anlayabiliyoruz.

Alpine A120 casus fotoğrafları
Â
Alpine A120 casus fotoğrafları

Çıkan haberler Alpine'in, 1960'lı yıllardaki ünlü modeli A110'u onurlandırmak adına yeni araca A120 ismini vereceğine işaret ediyor. Klasik Alpine modellerini andıran yuvarlak tasarım, açılı LED ön farlar sayesinde modern olmayı başarıyor. Yolcu bölümünün hemen arkasında yer alan hava girişi, arka aks ile bu bölme arasına yerleştirilen motora hava sağlıyor. Arka tamponda ise difüzörün ortasına güzelce yerleştirilmiş büyük bir merkezi egzoz görüyoruz. Ortaya çıkan sonuç, az önce tanımladığımız gibi hem geçmişe selam veren, hem de modern olmayı başaran çekici bir spor otomobil olmuş.

Haberin Devamı

Alpine, henüz A120'nin güç ünitesini açıklamadı fakat son çıkan söylentiler araçta Renault'nun 250 bg'lik (186 kW), dört silindirli, 1.8 litrelik turbo motorunun görev yapacağına işaret ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir teaser'da aracın tamamen şasi ve karoserinin tamamen alüminyum olacağını gösteriyordu. Yine öne sürülen iddialara göre 1,000 kg civarında olan ağırlık sayesinde mütevazı motor, aracı 100 km/s hıza sadece 4.5 saniyede çıkarabilir. İleri aşamada gücü 300 bg (224 kW) civarında olacak daha ateşli bir verisyonun geleceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Alpine A120 casus fotoğrafları

Fiyatının 55,000-60,000 € (günümüz kuruyla yaklaşık 223,370 ile 243,677 TL arasında) olacağı söylenen aracı satın almak isteyen müşteriler, 2,000 €'luk (yaklaşık 8,120 TL) kapora ödeyerek Premiere Edition modellerinden bir tanesini ayırtabiliyor. Yeni Alpine üretim bandından çıkacak ilk örnekleri kapsayan bu özel versiyon 1,955 adet ile sınırlandırılacak.

Alpine'in yayınladığı teaser'lara bakılırsa A120'nin tanıtımı yakın bir tarihte gerçekleştirilecek. Teslimatlar ise senenin sonuna doğru başlayacaktır.

Haberin Devamı

Ferrari ve Aston Martin’in başı dertte tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!