Oprah gözyaşları içinde ayrıldı, OWN ile 5 yılda 2 milyar dolar kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Oprah gözyaşları içinde ayrıldı, OWN ile 5 yılda 2 milyar dolar kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2009 00:00

Dünyaca ünlü televizyon şovunu bitireceğini açıklayan Oprah Winfrey, son programında gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, yaptığı işin kendisinin hayatı olduğunu ve hoşçakal demenin zamanı geldiğini söyledi.

Harpo Productions ve Discovery Communications işbirliğinde kurulacak olan Oprah Winfrey Network (OWN) adlı kendi kanalını 2011 yılında yayın hayatına geçirmeyi planlayan Winfrey, bu sayede sektörde pek çok ismin kazanmasına yardımcı olurken; daha önce kendisiyle birlikte çalışanların ise kaybetmesine neden olacak. İşte Oprah’ın yeni yolunda kazananlar ve kaybedenler:
Harpo ve  ABC’nin yeni  yüzleri kazanacak
Talk şov’un kraliçesi olarak adlandırılan Oprah Winfrey, program başına kazandığı vergi öncesi 275 milyon dolarlık gelirine veda edecek. Ancak yüzde 50’sine sahip olduğu Harpo şirketinden alacağı payla yeni televizyon kanalından elde edeceği gelir bir hayli yükselecek. OWN kanalının önümüzdeki 5 yıllık dönemde 1-2 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağı tahmin ediliyor. Oprah’ın yokluğunda dolacak boşlukta ise Prof. Dr. Mehmet Öz, Tyra Banks ya da Ellen DeGeneres’in ABC’nin yeni yüzü olacağı tahmin ediliyor.
CBS  yıllık 50 milyon dolardan olacak
Programın yapım ve dağıtım şirketi CBS’in de Oprah Winfrey’in şovundan elde ettiği yıllık 50 milyon dolarlık kazançtan mahrum kalacağı belirtiliyor. CBS yönetimi, “önümüzdeki yıllarda da onunla çalışmak istiyoruz” diyerek açık kapı bırakırken, programı yayınlayan ABC televizyonunun da gelirlerinde yaşayacağı düşüş nedeniyle kaybedenler arasında yer alacağına dikkat çekiliyor. İzleyici kitlesi son 5 yılda yüzde 20 azalsa da günlük 7 milyon kişinin izlediği Oprah Winfrey’e uzun yıllar ev sahipliği yapan Chicago da gelir kaybı yaşayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!